Netflix Dark 第三季集中討論區 (3)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
我翻睇完發現/confirm

w1 Claudia每次都有殺w2 Claudia

w1老Claudia透過世界末日果一刻(不受因果定律限制)去提示後生嘅自己

「如果成功嘅話 Regina唔會死」

w1 Claudia每次都有殺w2 Claudia
發現兩個世界Regina都會死

(加上老Claudia同Jonas講我去過沒有你的世界 不比這裡好得多)

從而motivate佢去搵破loop方法

再將trial and error hints and tips分享比後生Claudia (after 2040)

最後破loop

精細安排
終於睇完第一二季認人認到on9 睇慣左就好啲
啲細節位真係好神 官網整得超好 仲要spoiler drew
但想問
1.有冇講過白惡魔依個名點黎
2. s2 Jonas番去叫Michael唔好自殺佢都完全唔知自己要自殺 點解之後就好順理成章咁寫信吊頸?
3.其實如果Michael唔自殺 係咪就唔會推進到後面
因為睇Reddit有人話其實班人要搵Erik點都會入山洞
所以點都會有Mikkel失蹤依個event
Michael唔自殺

Jonas唔會創傷後遺症 唔會離開winden兩個月
可能會同咗Martha一齊
好可能冇咗果日mikkel失縱事件

仲有 Mikkel失縱係要2020Jonas帶佢爬洞先成事

By the way

Michael勁好戲

知道自己係一定要自殺 個仔先可以生存
同Jonas果個傷痛永別
真係睇親都想喊
佢比護士洗晒腦,最早看透世事又係佢,佢見到自己細個就知咩都改變唔到 夠鐘上路
覺得佢唔愛 漢娜 同個仔,只係冇諗過自殺 ,因為想偷睇下自己老豆老母已經心滿意足
封信真係好有feel
自己成世人只係棋局嘅一部份 為咗令個仔生存 一切照常發展
無得唔死

The truth is a strange thing. You can try to suppress it, but it will always find its way back to the surface. We make a lie into our truth in order to survive. We try to forget. Until we can't anymore. We don't know even half of the mysteries of this world. We are wanderers in the darkness. This is my truth.
白惡魔係Egon臨死咒罵Claudia既
睇完有少少問題,各位高抬貴手屌細力啲
1. 帶Mikkel入隧道嘅Jonas係幾時去的
2. 獨眼差佬點解會盲眼係咪用嚟混淆視聽
3. 亞歷山大身世係咪用嚟混淆視聽
4. 世界末日時中年Jonas點解可以用時光機返去18xx年,唔係只可以去+/-33?
5. 第一季Noah其實搵Bartosz實際幫手做啲咩
6. 大家覺得Martha定Silja正啲
我回應左你第6條問題先
martha = franziska 屌打所有女
麻麻地franziska寧願要Hannah
1. 老豆自殺之後,Claudia帶走左Jonas,訓練佢既期間做既
2. 應該係,頭兩季鏡頭特別多,一度成為boss候選名單大熱門
3. 副線,幫你查番alex身世
3. 本身以為佢又係唔知邊個個仔
hannah 太老
好淫勾引ulrich場戲仲要飛釘
媽媽級不了
四日睇晒真係好好睇
一開頭睇到第6集先認到d人
想問下
1. 點解要用燒眼方式去殺d小朋友,同埋佢有提到殺小朋友係為左填補返?(黑爾格講)
跟住d小朋友會喺第二個時空出現?
同埋點解淨係捉小朋友?
2.啞妹點解會做咗首領?
thx
4. 世界末日影響,部機能量(上帝粒子)太多,機器失靈番左去百幾年前

5. Noah講真相比佢知,教佢用時光機,等佢同班fd信有穿越,目的係等佢地安心跟隨中年jonas番去18xx,中年jonas就會變成adam,自己都可以出世
印象中Egon細個都講過白惡魔呢個名
同意
自膠 係小Helge講過白惡魔呢個名
唔知係咪Noah同佢講Claudia係白惡魔
好似劇入面冇講到呢個名點黎?有錯請指正
點解啞妹同佢老母要偷B? 唔明依度
命運依堆野有幾幕好有睇JOJO既既視感
1. 小朋友係做實驗,係Adam要Noah搞,目的係研究時光機/fulfill個loop,細路失蹤單案係主線係重要既
因為小朋友易呃,同佢講d穿越野就信,自願合作做實驗
Noah同黑格爾經通道將條屍帶去前後33年
最後係成功左,送埋童年黑格爾番1953

2. 啞妹戰鬥力咁高,大隻佬都隊得死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞