Netflix Dark 第三季集中討論區 (3)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
諗住睇完要再翻睇
https://www.insider.com/dark-netflix-details-you-missed-season-one-two-three 你可以睇下留意到幾多
我睇唔明英文 直接翻譯
咁如果嗰刻嘅約拿唔想變亞當
其實應該轉去質問瑪莎實際點穿越
而唔係繼續整個裝置
踏上變亞當之路?
唔想唔等於你唔會變,瑪莎係佢面前死左,佢覺得自己殺左佢(末來),佢唔信依個眼中既瑪莎,亦都唔想班fd知瑪莎係佢殺
佢一早認命自己會變阿當,佢係接受唔到ja
你可以話有N個方法唔變阿當(自殺),但最後點都會有人推你一把
S3E7就交待埋Adult Jonas嘅心路歷程

2022已經想自殺 都唔得

S2E8亦交待咗 佢知道阻止唔到自己變Adam 所以想殺咗Young Jonas 阻止佢變自己

點知想捕young Jonas果陣 Noah出現比咗封w2 Martha嘅信佢 mind blown

跟住1888出現一個前言不對後語嘅Martha(加最後呃埋佢)

令佢更加唔信w2 Martha同Eve

堅定走上Adam之路 想攬炒
好啊, thx巴打 睇下有咩彩蛋我漏
我英文都麻麻地 不過好彩佢唔係德文
我直接用網頁成版翻譯
正有此意

導演新作 Netflix上,不過唔知幾時上映
你重睇番幾實唔慢,第一季感覺係開頭,其實所有野都發生緊,好多界人講既野都好有意思,包括成日話好似33年前發生既事,每次閃電一開始覺得係成日想增加懸疑感,但其實係有人用山洞穿梭過黎

ulrich算係想表達某種野,佢成日話漢娜毀左佢,掌控住佢,害到佢咁 ,拍到好撚錫個仔,好愛屋企
去到W2,你就明係ulrich既問題,所有野都係自己種出黎既果,就算去到咩世界,你本身個人會出軌,點都會出

所有野都係環環相扣,依套刻太多野探討
唔該哂巴打
呢齣劇值得更多人睇
用左一個禮拜睇哂三季
好正
但我諗都要再睇多次先理解到
係重多先留意到d伏筆,
https://www.insider.com/dark-netflix-details-you-missed-season-one-two-three
可以睇下d伏筆
你知邊隻?
我指你講邊個人帶果隻錶? 因為多數都係道具錶黎
恭喜達陣

Y型隧道係五維空間

入面冇時間嘅概念

詳情參考Interstellar

FYR
再重睇
我自己覺得

過去現在未來係同時間進行,如果依刻改變左,你見到細個,自然細個都見到依家
Sic Mundus是由Adam領導的組織。這是一個時空旅人的組織,他們遵循33年的周期來完全按照應有的方式完成工作,以便他們可以完全打破這一周期。該協會最初是由HG Tannhaus的祖先於19世紀創立的,他相信時光旅行。成年的喬納斯(Jonas)和十幾歲的巴托斯(Bartosz),馬格努斯(Magnus)和弗朗西斯卡(Fransizka)到達那里之後,他們逃離了末日,他們接管了製造時光機的任務。

亞當認為,只有摧毀世界,他才能創造出不受時間限制的新世界。他希望成為天堂的創造者,他向追隨者許諾的天堂,以及可以說“ sic mundus creatus est”的那個天堂

直到很久以後,他才發現世界永遠不會是他創造或破壞的。他的世界甚至不應該存在,但那是Tannhaus試圖讓死去的家人重獲新生的時候。當他的機器開啟,喬納斯的世界就誕生了。他還發現所有問題的根源都是他本人,或者至少是他的一半。他和瑪莎是世界上的異常分子,最終導致了複雜的家譜的產生,將世界推向了世界末日。

老坦浩斯果d 人其實有冇應該冇穿越過時空?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞