Netflix Dark 第三季集中討論區 (3)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
照劇睇就無,只係係之前有可能見過其他時空旅行者。
可能套劇未有交代/無剪到出嚟。
就好似Mikkel自殺嘅成因都係因為Jonas拎封信比佢。
Sic Mundus 果個紋身都有可能會係咁先出現。
呢個說法都make sense

Update咗記憶

jonas細過都係著黃色雨褸
瑪莎老母大緊肚 好有心思
呢個藍色空間係一條連接3個世界嘅Y型隧道

一邊望到world 1 一邊望到world 2
另一邊 就係去源頭世界

呢個唔係loop入面嘅事

你睇上面個圖係粉藍線發生嘅事嚟
我都buy呢個
咩大loop我
承上圖

爬隧道果到
只係要利用佢果下嘅「能量」

去入藍色星星空間
而藍色星星空間係5維空間嚟
唔關個loop事
I mean 坦浩斯破滅自世 split開世界果下
冇錯
https://lih.kg/2082590

你睇605回覆 我有分享過,之後好似官方都有講,你可以上番官網,佢有晒所有人既生平事
想知阿歷山大到底殺左咩人
有無影響 剩係係鏡世界交代左就算咁
有嘢唔明求教

最尾jonas同martha喺去源世界條”橋”度,佢哋細個喺衣櫃望到對方,而去到源世界martha都話自己細個經歷過,咁咪變咗佢哋破loop呢件事都係一個loop?

定係其實嗰條”橋”係蟲洞不存在時間?無論邊個時空嘅細個版都係見到同一個破loop jonas + Martha?

唔係loop
係後者

順便答埋
五維空間

即係唔同時間線/時空嘅「橋」/連接位

冇四維空間(our world)嘅時間概念 即係冇先後次序之分
我原本都以為係男女主憑空出現 導致車禍嘅宿命
殺左咩人唔重要,佢帶出既信息係

就如同麥可寫給約拿的信裡提及的一樣:

真相總會找到方法浮出檯面

Jonas世界係警探黎查案,再去推動發生世界末日

瑪莎世界冇警探既出現,但一樣會有其他事去推動發生世界末日
應該個個見到果下都會咁諗

佢啲圖劇透晒
但講得幾好
所有人都死過一次,但某程度又活著
有好多伏線唔專心唔重睇唔會知

好似依個咁,把槍又係
主角家庭照 有兩個版本依d#di#wet#d
睇緊第一季
睇到第3集
劇情推得好慢
你覺得慢係因為你同主角一樣仲on99緊,但其實好多人穿梭左過黎你未知
我連邊個係主角都未知
2019個細佬?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞