點睇 超績投資客j law 收5400港幣!!!!

971 回覆
13 Like 242 Dislike
我上連登睇老母面比料唔撚好

跟本TA 主要係要黎denoise,而唔係有任何神奇既predictive power。例如你見武肺d 數據都會plot MA,就係因為想describe general trend only。封關前後個數據會點變,條MA 撚知咩,條MA 剩係話倒你知未封關個勢上得好急wo,封唔封你政府自己諗,vice versa
大家一齊幫j law財務自由
好唔好
有共鳴,愈研究TA只會愈發現同事後飛一樣,睇你用咩解釋。
不過學下都無壞,睇下trend
買邊50本書?
正解,TA根本事後分析,2月前,隻隻美股都突破,vcp 第2型態,你買完咪含囉。
連登仔笑巴廢老fundamental analysis lol
TA 老實講係無咩實際用途
攞返哂D圖出黎睇下,求其搵2-30隻股出黎,自己遮住前半段,用TA去估下後半段睇下,條友仲要用D MA10 20 100,好撚低階 走去俾錢佢既人都on 99
都有嘅,學界都大部份認同TA 可以減drawdown/升sharpe,不過係幫你股災時drawdown 由50%變20%,而唔係daytrade 輕鬆日賺三千
唔好報 報左就上當了
一定會後悔
跟本係有策劃咁做
基本分析最難係要對公司既行業有認識
要做好多功課
TA要不停加rule去denoise, 學ching話,你試下唔事後睇,就咁蓋住下半去估,中的%一半都唔知有冇,咁你9估都係50%
咁你可以揀日常用到,而你又識的野,eg amd cpu用7nm吊打intel,你跟買唔理TA,咪贏。
建議學少少basic acct, 識睇pnl, cash flow statement
免費睇就覺得幾好幾有用,要錢睇就好廢吖有計劃既
會唔會太心急
真係唔想咁,唔通要個個會計師先識買股票咩
聽左佢講最近美股個段片,饋鳩哂D時間。又無講美國股市或經濟情況、又無TA內容,口水佬鳩講
老實講佢d免費片真係幾好既不過要俾錢就不了
連登仔個個笑佢 不如post個倉睇下你地又賺幾多
有麵仔有大師
仲有人比錢上堂真係On9
有料個班想發大黎玩,對沖基金玩幾百億

洗鳩收埋d 700鎂
又黎 講馬要跑得快過隻馬既理論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞