點睇 超績投資客j law 收5400港幣!!!!

971 回覆
13 Like 242 Dislike
升市英雄
自己睇書仲深入
咁其實你地覺得佢有冇料
淨係阿豬阿狗都講VCP就知咩事
有冇諗過好多人當呢幾千係散紙
真係賺到就bonus 唔賺就wfc
佢都係target 呢d “傻仔”姐
如果真係 vcp 點會仲未入貨 叫佢上 mark 個 twitter 到抄下啦
寧願買10股TSM
佢叫人唔好入市住 個市就不停升

Btw 有無其他類似youtube channel 推介
不如成個連登每人夾1蚊上堂啦
炒股好睇個人分析同心態,跟死一套指標邊有運行。

利申:輸過幾十萬,亦都贏過幾百萬。
No 啦 得把口
其實有得諗
唔信技術分析無理過佢
22000點附近入左700 823 9988 都賺緊平均10%
唔好入係咩玩法
佢聲稱7日內可以退款喎
用 MM 嗰套咁不如買書睇就得,咁詳細,剩番就係紀律實淺
我諗佢叫人唔好入市住原因係未確定熊市已完
但星期一700 400蚊短炒其實好抵入 好快420

我覺得而家上落市唔適合長渣,真係見位抵買就入得
巴打有無咩投資書推介?
總之話知佢youtuber 定prop trader,冇最少三年實倉嘅equity curve show 出黎全部當佢呃錢得。好多財演都吹得好好聽,但冇人show 過equity curve,一個都無。(譚師父個內堂倉,搞左兩三年跑輸恆指,重要無計手續費佣金)
佢課程21日
你拎唔晒就要走
50本書 vs 1個course,
兩者都係人地寫出來既系統, 自己都一定要再消化再運用,

50本書未必有1個course咁精, 但係呢個course又未必有50本書既廣,

結論係兩者皆有好處, 要睇咩人用咩方法, 無話邊個方法係好D
咁可能呢個course 既editor 有人覺得未夠quali, same theory 同書都一樣, 如果係50本新trader tutor寫既, 都係未經過時間驗證,

不過我認同如果揀到50本, 唔需要100% 50本都係好書, 如果係扑中10%, 扑中5-6本係好書, 咁成效對比一個初出爐既trader tutor高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞