點睇 超績投資客j law 收5400港幣!!!!

971 回覆
13 Like 242 Dislike
呢個post 好多人好痴線 係咁話人打手 我踩佢都比人話
我都係用不推文費事又比人話我推po
「打黑行動」呢條友on9嫁,老屈人就叻
屈尻我話Jim Simons係TA派,我等佢cap我圖睇下我幾時有咁講,或者佢自己即刻收皮
1.會
2.勁嘅,但J 比賽硬係好似d 人幾廿歲J 自己會考9A 咁
3.岩岩問frd David Ryan 有隻fund 汁咗,依家有隻etf 仔,跑贏S&P 2%。(sorry 都係懶冇自己factcheck)
DR隻fund唔係performance差而執,佢自己唔做啫

跟MM MPA就知佢幾有料,佢講中晒股票幾時見頂(最近兩次係18年10月4號同20年2月24日,事前飛當日都叫人走貨,18年同20年呢兩次佢係twitter講晒叫人走貨,你google到,但佢都係睇個股做,只係好心叫人走貨)
今日呢條片之前都真係好崇拜
本身乜都唔識既散戶從佢身上(或者係MM啦)學到好多心態上同埋實際應用上既野
跟住嚟做真係賺到錢
不過可能真係單純升市啦
經過今日呢一堂真係有d迷惘

Btw, 經過佢fb youtube d tips,又真係賺多蝕少佐
698USD呢個價對我嚟講唔貴
而且3月崩盤前未跟佢學,真係輸佐幾皮野
跟佢學完係呢個反彈市之中真係比到信心我去試VCP
佢都真係幫我賺到呢個價有凸
有d覺得就算拎番一部分比番佢都好似值得咁

但今日呢一個鐘堂係真係聽得出落足咀頭說你買堂咁...
由頭說到落尾,越聽說越灰心
要調整下心態
15/16緊

講真,你出去上堂都係講緊幾千蚊一個course
咁我跟完佢教既野去做,又真係賺到錢,之前免費試完堂
跟佢學下係咪真係咁唔值呢...
有印象嘅係Larry Williams (又係比賽幾萬%d frd),DeMark
咁快踢爆
ok 咁大約知咩料,唔該晒

2015 都講過貼多次先
https://www.stockfeel.com.tw/mark-minervini-教你如何判斷股災四大先兆/
咁賤同懶
仲有冇人想夾 https://t.me/SI9614
我個人唔係幾鐘意佢啲片 太多bias 用親都係成功例子 冇大數據統計返個model既真實命中率
不過佢說服到人買佢堂係佢自己本事
佢既免費教學幫到人賺錢咪有人上佢堂
覺得佢廢/唔值既咪自己開個channel打佢對台吸返佢啲水
所以我都r撚晒頭

算啦

只可以講就算我出道
我都會賣方法,因為我知道我值錢

就好似有條友炒股好勁或做野好頂尖
我第一樣野最想要既係copy 佢個大腦,多過痴撚住佢黎炒
https://twitter.com/markminervini/status/1048241073833881601?s=21

佢18年10月5號已經講早幾日sell晒,當時幅圖未有大跌,twitter好多人笑佢走貨串佢無料,結果
Ching你都幾痴線架喎,明知佢流流地你都俾錢佢?
留返個錢買D自己中意既野算啦
想逼死人咩
第一,cap到未?定係你收皮

第2,Forbes當年資訊無現時咁流通,而且以前有通眼將來都有

FORBES有無話你知Rockefeller家族同Rothschild 家族有幾多錢?

總之一係你cap圖話我話Jim Simons係TA派,我就收皮
又或者你自認屈尻我,然後你收皮
睇過本書,將入面啲内容整理再改少少preresent 出黎,加上佢有少少演講技巧,令到散戶好buy,今日睇左佢60分鐘,好hard sell,用sell 保險個套黎sell, 之後睇下係咪咁多人買YouTube 啲留言好似淘寶留言個啲咁,好似樣,啲人都重複個啲,起碼有十幾個,打手味濃。
買個三本書睇好過,賺多賺少真係要落場真金白銀先練到,策略心態唔係上完course 就得,特別係心態,呢個要反人性,唔係每個人咁快練到,如果個個都上完course 大家都賺,咁邊個輸,贏既永遠只有少數。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞