點睇 超績投資客j law 收5400港幣!!!!

971 回覆
13 Like 242 Dislike
真 條友根本就係將睇過啲書 跟住一章章咁拆出黎 拍片,睇開書都知咩事,之前有啲人已經問佢點解9刪留言,講埋話果啲留言冇意義 ,心諗
Mark Minervini 買頭2本 跟住睇熟佢 包你學到野 你睇佢片都係跟本書講,最重要係你自己用唔用到。
其實有時都好矛盾,收得多就會覺得唔值,收得平其實又會覺得太平。佢之前提過NET(usd24)其實都有急升,雖然尋晚急回,都仲有(usd26+)。上堂就唔知值唔知,但YouTube 內容其實算唔錯,有時會幫助到克服畏高(我指股價)

反而想知黃國英去到有自己基金操盤,點解一樣俾人話。最近有跟佢買otis,暫時表現還可以。

睇晒佢咪得,3本500蚊有找

比錢我寧願比九哥,始終年紀大啲,有多啲經驗分享
書都一樣有速食, 一樣可以係作者既論點、論証同邏輯都未必完整, 同時course一樣可有完整既嘅論點、論証同邏輯, 我意思係唔應該用learning method (睇書 or 睇course) 去界定 該underlying既learning method係好定唔好, 到最後係compare the quality itself of the underlying learning method , 而非該learning method

再落一個層次就係學生既吸收能力, 好書落到唔適合用書吸收既人, 一樣無效, 好course落到唔適合用course吸收既人, 一樣無效, 學習同trade一樣講求效率, 而learning method同learner本身係有relationship
讀course / 睇書也好, 如果不求甚解, 知其然而不知其所以然, 咁就兩者都係無效率既學習, 相反帶住探真同思考精想, 無論係讀course / 睇書都事半功倍
其實呢個po都可能係J law團隊既marketing 技倆, 開個po俾人discuss, 咁就又多左人知J law 開course
我唔係嫁
好似無電子版,起碼google play無
裏面講咩嫁
有少少興
我之前網上,寄海外大約兩個星期收到,但唔知而家會唔會有延遲
***之前晌網上買
可能真係無,我本身搵呢3本中文都唔易,第3本最易搵
買兩本書睇,留番d錢儲來實戰好過
兩本書都係一餐飯 咁你都儲幾多錢
佢意思應該係唔買jlaw啲片

等於無講過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞