點睇 超績投資客j law 收5400港幣!!!!

971 回覆
13 Like 242 Dislike
佢個倉無金額架?見到淨係得買入賣出價同P&L%
大戶有嘅insider information,你無過百億身家都未必知,巴老無Lehman Brothers爆煲前收到佢地求救,人地有呢啲消息早著先機做野,呢啲關咩投資方法事?笑撚死

老散妄想好似大戶咁收呢啲風?我睇圖見到smart money跟住贏錢就夠,留低你訓係巴老床下底偷聽insider news
你個名好正
大把人有錢都唔會想人知自己幾多錢,我只知窮人會有呢啲心態,不如你講下一個富貴會有你呢種中意炫耀自己幾多錢

由頭到尾講唔到人地套方法邊到廢,只係因為唔知人地幾多錢而串人無料,on9到
呢版要點先睇到?
所以咪話佢呢D係雞仔執餅碎囉,賺唔到足夠既錢,真係搵唔到佢有幾多身家
比喻都用錯,人地ride the trend同smart money同步賺,老散就執人餅碎,臨牛市完先死命入市幫大戶接貨

其實講咁耐,你連大戶同老散嘅優劣又唔知,人地套方法你又唔清唔楚,仲因為唔知人地幾錢身家串人廢...唔怪得早排有連登仔笑巴老係廢老...
我都講左我自己覺得TA無咩實際用途,價投先係我杯茶
你講呢個所謂MM都係tutor not investor。佢無講投資金額的話or 又無係網上見到supporting,咁都係paper trade je
我真係唔識佢既投資法,但以我自己見過既TA 都真係無咩實際用途,所以,我決定同意你既講法,佢套方法好掂,你應該跟佢套方法all in
咁你係佢身上學到最勁既TA係咩?等我解釋俾你聽點解TA無用
真係好笑,自己用唔到嘅方法就係廢

1. 當年人地比賽係用真錢做,人地單年賺到155%

2. 人地高位走貨都係即市係twitter講而非馬後砲,link都posted埋

3. TA and FA各有不同用途,可互相配合

4. 我一向用足佢套方法做,唔洗你講

講到底原來自己用TA賺唔到錢就笑尻TA廢
不如你講下TA點廢法

不過FA我都一樣有研究開,有用嘅我都會用,唔似得有啲人包拗頸
其實佢根本唔知人地套方法係乜
講番 jlaw啦 mm點關我地鬼事咩
因為佢無講佢既投資既金額,所以基本唔知佢size同賺蝕
買1股又係買,買10000股又係買
我話自己見過既TA 都係無咩實際用途,唔係我用唔到,係我唔用。當然,我真係唔識佢個套投資法,因為我都未睇過佢本書,我睇D出名既書多D
岩,巴老裸泳都唔關我地事,連登仔最勁
screen 出黎既 result 其實應該係要聽日就可以入市買的,咁就最省時間
連登仔係咁,講多啲資訊性嘅野都係益人,由得人地點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞