點睇 超績投資客j law 收5400港幣!!!!

971 回覆
13 Like 242 Dislike
今次股災,跟 j law 個入市點(至今仲未出現),完全係輸家行為。

贏家,包掂揸醫藥新經濟股基金、誠哥、小小超,甚至業餘連登老散,都已經係三月下旬至四月初做哂部署。

講緊呢一刻,跌市中捱得住,你最應該㨂既股票,都已經返哂高位甚至破埋頂。
唔理你中長線好、短炒又好,都已經贏緊錢,或做左正確判斸。

唔好同人講,要咩最低風險先入市,十年一遇既機會錯過左就係錯過左,睇錯就係睇錯。

要最低風險先入市,咁你不如索性連個市都唔好理,月供指數基金好過。
其實J law係生咩樣
我岩岩開始接觸都覺得好似poker
D 注碼控制 risk reward ratio果D 仲有D 心態
哈,我係開始玩左股票先再玩poker
點解令我玩poker呢,因為股票令我細膽左
老散計完數,點知真係跌穿咗
開頭就會話價值投資,跌多陣懷疑人生
100%認同
我覺得依家有啲似黃國英所講
好股只會繼續強同貴
個個都等大跌買股,個個都話沙士價買樓
事實上去個低位前已經有人接
700港幣就有興趣
片我會照睇
course就算尻數啦
其實點睇 amzn
我覺得有啲古怪,強就一定係強但個增長會點。。。唔識講
科幻股有個問題,有啲真係估估下
就用 Netflix 計,舊時得佢就梗係 gogogo 啦
但而家又 disney 又 prime 又 apple, 人知時間係有限但個個都泵水愈俾愈多錢去拍野,而家係強打強,個可持續性係點無人知
係,就真係好似黃國英所講,
好股貴,衰股廢!

佢三四月己推介科技股,美國餐飲股,
好股打左折,就值得趁機入市。
要堅信,正。股。驚。閪

每日默念一百次。

係財經台嘅巴打教曉我嘅
好多人會用一個月升市去証明牛市重臨,撈底成功。
你事後咁睇實講得輕鬆
事實係有幾多人當時會覺得18000點係底位?
就算今時今日都大把連登仔覺得會跌穿前底位唔敢入市 反彈浪大把淡友輸錢 炒底石油輸到仆哂街你睇唔到姐
好多友 240 開始分段入 180個時已經嚇到鼻哥窿冇肉斬撚晒,仲要個度只係講緊幾日 每日都 gap down 1000 唔俾你走
不知所謂
客觀咁講j law抄還抄 成日講既一定要做止蝕
有幾多人做到 有幾多人輸幾十萬話交學費 最後乜都無學到下次再輸過
唔關係咪事後睇既事,而係去探討套理論站唔得住腳,係咪真係今次應用到。

你咁講,其實果班開課程youtuber,成日Facebook貼牛牛圖話扑中邊隻,邊隻野賺左幾%,咪又事後睇好輕鬆,佢輸到仆街時你一樣睇唔到。

點解一定要去估個底係咪18000?
事實係,好股一定係貴,又最先反彈,打左個六折已經值得入場,
冇需要去等齊咩見底訊號。
俾錢死全家
咁你繼續守株待兔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞