點睇 超績投資客j law 收5400港幣!!!!

971 回覆
13 Like 242 Dislike
冇得比,真係富豪一定係靠創業,名氣加人脈做生意整個fund 個啲,睇你想有十億同幾百億既分別,佢可能同名人有錢個 level,同富豪仲有一段距離,又唔可以話佢癈
我唔排除佢有D能力,不過未去到好高,只係一個出名既作家,唔係買賣股票投資個到囉
如果佢有能力買賣股票賺到咁好多錢,就唔駛花時間係到做tutor啦
所以我都有冷靜地質疑係純粹升市一齊賺
定還是係真係扑中股買岩賺錢呢

但起碼跟呢個方法係真係可以幾個交易日就賺到8-14%

冷靜諗一諗再加埋佢個種銷售技巧反而叫我唔好join
聽佐佢講入手
第2個交易日覺得唔對路
豬200零蚊usd走人
好多派别,一時賺到錢就會好信個套,個人會偏執,邊個估到油會跌到負
3日穩贏8% 我loop loop上去,3個月退休啦

股票日日升咩
頂級垃圾,真心廢話多,燈神哥
COMMODITY 我新手唔識玩所以無掂,不過有睇開佢YOUTUBE CHANNERL 其實佢比較講得多MACRO野,教人認清牛熊市之類。唔知有無上過佢堂,佢講D基本分析技術分析O唔OK...?
William O Neil成名已久,人地都有courses教人,都有收錢,你咪串William O Neil廢
While 你係美國基金界笑尻O Neil只會比人笑你on9仔

美國人文化同華人唔同,大把勁人都會願意分享,想名留青史,否則點會有咁多英文經典投資書籍,難道華人投資比美國人廢?
施傅呢條友都係粉腸黎架啦,cap人水上堂,佢好多野都知少少扮代表
睇佢個時講買油ETF就知,連contango problem都唔知
你當去賭場
佢教你遊戲規則,介紹有乜玩
俾多張路紙你睇,咁既路通常點點點

但你問佢下鋪開乜,佢知既一早當埋佢老母落去

仲企到收你小費
兜圈做乜,你知定唔知係咩方法?如果知嘅,咁個方法係乜?

咩方法都有盲點或limitation,你cite sources前唔會考究source嘅limitation?定你覺得因為forbes所以無limitation
收堂費多勞多得,多人信就財源滾滾,真金白銀。自己投資有錢會蝕,邊個舒服啲
佢係靠教班致富,識人係入面做過,知佢大把衰野
ken sir匯豐個班傻鳩
咁新手可以點入手?真金白銀落埸無問題,不過唔想真係當去賭埸是但督一隻就算。。。
買左MM 3本睇緊第一本頭四分一都PICK UP到。。。希望有用。
依家個鳩個分析都話美國經濟好撚差,熊市必來,所以今個浪淨係小注學入埸同止賺汁到少少。。。希望真係牛市再黎先大注。
唔緊要
免費先睇
佢18年輸到啲客嘅錢輸到仆街,最後將輸剩嘅還比啲客,呢單野大把人都知,佢頭幾屆學生都知佢咩料,但仲有源源不絕嘅客路,因為條友口才好,無記錯係做保險出身
你都係未明白個邏輯,佢有能力係股票市場賺大錢,仲駛咩花時間去做tutor咁嘥時間。所以印證到佢係股票市場上唔能夠賺到佢覺得足夠既錢,then佢先走去教書。
同樣地都證明左,佢個套唔work or 唔足夠賺好多錢
都係麵神最好
龍市緊啦 Sp500 nasdaq 上返高位9成

唔識買咪買voo/Qqq被動etf自已google睇咩黎, 長渣
經典translator
台灣金石堂網絡書店連埋運費 三本夾埋都係$360港紙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞