點睇 超績投資客j law 收5400港幣!!!!

971 回覆
13 Like 242 Dislike
可代購 一set 3本
https://t.me/Yman23446

係呀
近排賺咗太多
想畀其他人賺吓
條撚屌彈出黎既時間幾好
一堆90後諗住借個跌市賺錢條友就無啦啦彈出黎話免費教人炒
然後做到有D名(短短幾個月時間儲左成幾萬FOLLOWERS)
之後就CAP一獲金既搏到5千人買都FULL PAY買樓
3本野加埋運費幾銀
巴老99.7%係佢52歲後搵返,即係你52歲時只要有佢而家嘅0.3%身家,靠compound effect一樣可以咁有錢,數學問題唔難明

仲有,Warren Buffett比Jim Simons有錢,你會唔會話James Simons無料過巴老?(希望你知邊個係Jim Simons)
但係都冇話唔比質疑
有睇過snowball就知,早期巴老投資本金唔係靠投資搵返黎,而係用各種小生意不斷累積一堆本金而成,佢人生根本係將複利效應發揮到極致
你咁撚蠢點炒股 LOL
(698USD )

TWD 1411
屌 咩料 自己踢爆自己?
賺夠啦
大把人比錢
幾千蚊換未來WO
有咩問題, 冇人逼你入哩個PO
你睇哩D人既片 就知你搵唔到錢
以前有通脹,以後就無通脹?係真係唔撚識野

此外
1. 大把大錢佬eg Rothschild 普京 習大大都唔會係forbes出現,連Michael Bloomberg嘅Bloomberg每年賺幾多都係一個迷,你信足forbes足證閣下智商
2. 你未答我:Warren Buffett比Jim Simons有錢,你會唔會話James Simons無料過巴老?(希望你知邊個係Jim Simons) YES OR NO
睇得出佢都深思熟慮:

youtube拍片教人,開fb page -> 慢慢post d賺錢既牛牛圖 同 觀眾多謝佢既圖 (證明自己有方法賺錢 + 觀眾用佢教既方法賺到錢) -> 愈黎愈多人睇, 愈黎愈多人問野(一堆人搵vcp) -> 於是話 太多人問問題 答唔晒 搵日開一條片答晒大家問題 (嘩! 真係好好人! 有問必答) -> 於是出師有名, 見大家咁多問題 今次就一次過答 不過答少少 因為要答到好detail冇可能60分鐘就做到 所以你地交黎join我堂啦
我都碌過呢篇。知唔知佢個return 係佢堅係有隻bloomberg 搵倒嘅fund,抑或係施凌負資產變5千萬口講口賠?

唔係死要拗,係因為細個睇過好幾個d 乜乜大師嘅野,好耐之後先知好多係once off 或者係口講口賠。之後自己識backtest,先發現佢地講d 野全部同現實差九萬丈遠
代被block位朋友po, 佢無連登account

以下係J Law某一日的貼文,大家可以喺佢fb page搵番:

本欄所採用的交易方法、心法、原理及策略,乃師法以下幾位投資名宿:
Jesse Livermore, William O'Neil, Stan Weinstein & Mark Minervini
本人的操作方法,結合上述諸位的作法而為,受用畢生,因此此欄的操作分享,乃基於此。
不過近來不斷受一個網名名叫「小安」(Facebook name: Lau Pigred)之徒,不斷在網絡攻擊,此人對本人的批評,源於我於本欄Post Market Smith的股票圖,以及Post 一些有關Mark Minervini的操作法。
此人不僅不斷在不同地方稱本人為「盜圖人」,更人身攻擊本人為「狗」。
事實上我早已向Market Smith官方取得同意,可於Facebook Post 股票圖,只需Tag回他們就可。
至於分享上述名家之作法,乃本欄設立的其中一個宗旨,希望幫到有緣看到本欄的朋友,改善交易績效。
對於「小安」(Facebook name: Lau Pigred)的肆意抹黑,本人其實並無感覺,畢竟這世上就是有人會不斷攻擊你,可能基於一些無聊的原因。其實沒什麼需要介意,不過我仍有權利講出我的立場,畢竟今次他在本欄留言侮辱,於是我不需再留情面,永久封鎖。

Mark Minervini的操作法。
此人不僅不斷在不同地方稱本人為「盜圖人」,更人身攻擊本人為「狗」。
事實上我早已向Market Smith官方取得同意,可於Facebook Post 股票圖,只需Tag回他們就可。
至於分享上述名家之作法,乃本欄設立的其中一個宗旨,希望幫到有緣看到本欄的朋友,改善交易績效。
對於「小安」(Facebook name: Lau Pigred)的肆意抹黑,本人其實並無感覺,畢竟這世上就是有人會不斷攻擊你,可能基於一些無聊的原因。其實沒什麼需要介意,不過我仍有權利講出我的立場,畢竟今次他在本欄留言侮辱,於是我不需再留情面,永久封鎖。
他可以繼續有他的自由在其他地方繼續抹黑本欄,而並不會改變及影響我任何事,包括我的績效😊
#你的焦點是什麼成就也是什麼
#繼續專注自己的交易
#專注創造超級績效
#DoWhateverItTakes
#不要被無聊人影響自己絲毫
#想要怎樣的人生自己負責
https://www.facebook.com/2831124153581010/posts/3262547737105314/?d=n

被block人士表示:佢block能佐我咪hide晒d post囉
想問點Back test
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞