點睇 超績投資客j law 收5400港幣!!!!

971 回覆
13 Like 242 Dislike
多謝巴打教路 得閒會研究多啲
有得十億就梗係淨做長倉啦,使撚咁辛苦坐係機前面咩

巴神佢致勝係個 pool 愈來愈大,你就會愈多資訊,information cost 低人地咁多,就已經賺多你 10%
買林瑞芬個本啦
入面好基本入門但摸得熟已經好好多
我都係慢慢摸出黎(即係輸錢[sosad)
巴老有大量錢先開始buy and hold,有睇snowball就知佢前期係先用其他方法搵錢,搵到有筆可觀嘅數額,再搵其他親朋戚友一齊夾一大筆錢成立partnership

老散諗住一開始就buy and hold滾雪球,唔知滾幾耐先等於巴老嘅starting capital
佢次次講完都係包底一句,我唔係叫你而家買..
我已經bookmark咗呢本技術分析攻略同埋超級績效
不過之前有巴打話港股睇技術層面好多時無用,但對股票市場有多啲了解都係好事
佢想人join 佢course 都要畀啲甜頭人啦
講幾隻number出嚟再驗證吓佢係咪咁神
佢事後先話賺幾叫viewers點信
港股跟本就大戶操控
要搞指數一隻 QQ 就得啦,都痴撚線
同埋啲大陸佬係場都唔撚跟規矩既

我會建議你睇開電視每日三點九左右
文錦同關教授講野要聽
同埋睇指數永遠係睇期指去計啲位
其實你地諗下呀
又要準備片又要時間上堂
我當你收一千條友,七十萬美金
佢講到咁撚巴閉既,兩個月坐定定都呢個數啦 使教你
我睇佢FB,如果隻野果日升,佢就會貼有股友用佢既方法揀中左呢隻股之類..
但佢又會補多句,而家已經好高,唔建議人地入,總之包晒底..
其實佢地講緊果幾隻股..已經炒左一段時間...

其實有留意每日市況,有跟開活躍股..基本上都係炒緊果幾隻板塊同個別股票...

.
呢個世界冇free lunch...如果係習仔同侵侵開班我就實科水.
而家個市根本就係佢地兩條友係度舞黎舞去..
講咩vcp,咩基本面都冇用..
其實講真 都唔知屌d 乜
就算股神都有機會輸錢 但教班就100%賺 個問題只係在於你覺得佢教既野值唔值果個價
所以話人咁掂洗乜教人呢句我覺得無意思 因為教人係100%賺
我唔係好熟佢所講嘅VCP,但以九毛九(佢post過)為例
我覺得只係強國經濟復甦所以最近先升咁多,真係關技術層面事咩?
騙子擺出有性格,尊業要收手續費,願者上鈎
係呀,所以咪多人買,都要睇消息面先
同意.
9毛9同飛鶴我都覺得係咁...呢d支拿股升果下好地地..但真係可以一朝回到解放前,我之前都中過伏...
一窩風啫
收夠貨咪出個報告,一話有國策支持就柴娃娃推啲價上去
其實vcp 同一個Ascending triangle 有咩分別
呢個真係唔欣賞 係升都唔係佢搵出黎啦 講到好似自己搵到咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞