點睇 超績投資客j law 收5400港幣!!!!

971 回覆
13 Like 242 Dislike
好有道理
Conviction係來自自信,MM某程度上因為對自己嘅操作有信心,先唔會fear of missing out而高追,但建立自信嘅過程一係就有成功左嘅人講出來back up自己,一係就跌跌撞撞從市場慢慢學習,係一個將大多數人filter走嘅過程
Universa 入場費超貴, 有人代理返香港賣就好
巴打你係點學mm個套?
你講個兩隻我都有買仲要低價過你
但咁又代表咩姐
竟然係眼紅人地講哂know how出黎
講真易學難精呀!多交流自己都有長進
博客仲平
睇你鐘意俾學費俾「市場」定俾「老師」
跟係啦,啲 option 就係俾佢地咁用
人地買貨個時可以係沽期貨去對沖或者買期指去賺多浸
好似港女三月有幾日期指大低水但又好似一路買住貨,之後大戶係買貨黎沽,月尾一野推落去
老散唔易跟呀
Options
即係咁比喻啫,佢地有二級市場,老散睇唔到
咪講左萬法歸宗囉
買入點實個個都唔同嫁啦......
交易心態交易系統交易策略全部都唔同

我夠有朋友用方法撈中左平安好醫生啦
我眼光光睇住佢用我都識既方法撈中左
賺左一倍
可以做啲咩

唔係眼紅,係唔鐘意啲人咁樣分享
因為唔值得,因為免費既野冇人會尊重

其實冇話咩易學難精
因為市場係隨機, 交易策略系統先最緊要
免費嘅嘢冇人尊重我buy
但jlaw呢條友就係洩少少引傻仔入局
又有道理 我呢D 傻散新手就係需要一個「權威」係後面同自己講: 我都係咁做架啦 你照做啦
其實有時D 心態技術自己都聽過下咁
各有各睇法既
我自己都買左超級績效睇黎
佢錯就係錯左佢自己提呢3本書出黎
佢係包裝得呢下做得唔好

But 如果我出左名我都會賣堂

我都係做sale既, sales界有句名言
點樣好快搵到錢
喺人哋個袋度攞錢係最快

不過總有人買既,但一定有人夾錢買黎睇
其實佢提左本書先好 先小人後君子
鬼唔知想學相對論可以直接睇愛恩斯坦原著都得 但係每個人學習能力唔同 佢擺明sel有人幫你整理埋 有片睇 點都易上手過你睇書
咁唔通找成班新手一齊鬥雷咩
即係好似睇醫生咁
專科醫生同普通科醫生咁囉
如果兩個同一樣價錢
你都會揀個專業啲啦

我自己有打poker,訓練自己個腦同心態
其實係poker同股票市場一模一樣, 揸到靚牌高手可以賺到一個好大嘅底池, 相反新手做唔到 提取好盡嘅價值
同股票市場一樣, 新手面對極大嘅機會 都未必能夠有能力有心態咁去賺到盡
可能升少少就走
同埋poker同股票差唔到
所有嘢都係隨機發生
我身邊啲friend好鍾意all咁玩股票
但係我睇好多股票書, 都係提到資金管理
再配合方法心態

拉上補下,輸就輸少少,贏就要贏到仆街
真係同poker一樣
係冇錯
我自己都出去過啲堂,好左我學到既都令到賺到錢
我自己習慣觀察條友幾個月先會去上

不過我想換成期貨市場啦,人貪心嘛
買左佢曉屎佢網上堂不過係夾錢
算啦被騙了幾百
好多知識以前要睇書學,而家同一樣嘢上youtube可以睇,基本知識一定有用,你一定覺得學到嘢。咪就係書上面嘅大路嘢。

去到乜乜系統,就係另一回事。

老千嘅手法其實都差唔多。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞