點睇 超績投資客j law 收5400港幣!!!!

971 回覆
13 Like 242 Dislike
咁多收萬萬聲嘅財演你唔屌,走去屌個收你幾舊水嘅導師
老老柒柒,trade密啲一日嘅brokerage fee都無左,唔係想笑尻你但真係有啲核突
我都俾左錢 有冇人想夾番 冇就退lu
巴打想問下mm個股票股務收費係幾多?買左佢會即時更新d買入機會?
其實佢個種用vcp黎做買入真係極易明同用,買左之後得唔得都係睇市埸決定個return係幾多,關鍵係有冇嚴格執行止掙/蝕
但好奇佢係點搵到個d股票出黎架?成日搵到好野,同埋佢每一隻股票既position係用戶口total既幾多%?如果淨係用3-5%出黎玩,就算贏到20%都佔total return好少,咁不如直接長坐一隻好股仲好咁
999係美金?入面包咩股務?
成班打手黎 起下佢地底 全部冇post 唔好買 實中伏
睇曬佢d片真心覺得有用亦都實戰有成功
都想比少少錢去join佢course去學更多
到個course真係冇用既, 咪當之前睇佢d片既學費囉, 我係咁諗
如果有人夾都幾好, 分擔下
所以華人未永遠去唔到白人個level
你又知人地出書係只係為左賺大錢?
點解你唔調番轉撚佢抄股賺大錢點解仲要出書教精人? 比著係你一早縮埋一舊抄股數錢然後睇人拆街最開心唔好?
可能人地真係想幫人覺得仲滿足過賺大錢呢? 錢無可能搵得哂,白人文化唔會為賺盡而放棄想做的事
炒股炒到悶, 賺佐咁多錢都可能會想有人知自己咁叻
同人地分享下自己點做可以賺咁多錢
分享既同時得到好多既讚美同認同, 呢樣都會係人性既一種
但同時亦都會自私既一面, 就係未必想傾囊相授讓人地超越自己, 尤其是係免費咁派街坊
因為呢樣野你如果認為係有價值既, 你都唔想咁easy周街派搞到自己咁low

收番相應入場費, 讓肯付出同真正認同佢既人去上堂去學更多,
呢一點我係認同

我最卻步個一點純粹只係佢落足咀頭sell個一部分
如果佢自自然然話想之後出收費既部分, 我會更願意去交錢
但佢既銷售手法真係好用盡d個人說話技巧, 搞到有d假同反感

講真, 就算佢係抄, 你又吹唔漲人地抄完學以至用仲要有能力解說番出泥比人聽比人學, 佢花時間準備同拍片剪片, 都係有佢其中既價值係到既
我本身講緊Mark
Btw J Law都係利用大部分香港人特別係Facebook個班中年人的特點
正正常常講個價就算個價係50美金都覺得貴
一個濕9名牌袋賣4000usd 比個6折你個個師奶中女走去爭
佢咁樣講連登仔相對後生d唔會受依套,Facebook個班唔比折頭佢點濕得佢地”醒””執到”

同埋就算佢copy哂Mark個幾本書,但依家現代人有邊個會坐定定睇書
所以未為慳時間,直接上堂
只係J Law真係賺到笑
佢訂閱都5萬個,1萬個上堂都執5000萬
師兄尋日同你吹左陣水見你墨水咁足,點降會搞d 咁低能既logic

等於話:

咁多千千聲既米芝蓮你唔屌,走去屌粒樓下收貴你兩蚊既燒賣
老老77,我三歲零用都兩蚊日啦,唔係想笑尻你但係有啲核突

咁呢個post 係講燒賣唔係講米芝蓮呀嘛
多謝8000 USD 一年, 同埋MM 係做Education 多, 佢唔係想你盲木跟佢啲signal
英文差
咪 gap down 果日止蝕囉
識野
留tg 傾下 ?
我tg 喺樓上
唔覺得佢有料
利申:睇過佢幾條片
逐條答:
巴打想問下mm個股票股務收費係幾多?買左佢會即時更新d買入機會?

睇呢條linkhttps://www.minervini.com/mpa.php
有即市update

但好奇佢係點搵到個d股票出黎架?

書有講點樣set trend template,搵到stage2股票再入去逐隻睇,無記錯佢講過每日睇過千隻股
Trend template可以google搵到
懶/唔識set可以join MarketSmith, mm同佢合作佐,幫佢set佐default template for screening

成日搵到好野,同埋佢每一隻股票既position係用戶口total既幾多%?如果淨係用3-5%出黎玩,就算贏到20%都佔total return好少,咁不如直接長坐一隻好股仲好咁

直接quote佢本書黎答你

書有另外講每注幾多%可以用Kelly Formula計,作為參考

點解唔長坐?咁係咪可以段段都爆到先?
MM係要搵啲可以短時間內爆到的股,喺安全情況下take profit,去到爆唔到為止

希望幫到巴打你
詳情睇下書啦
睇完就做到下個jlaw
睇到第6 章,未睇到風險控制
不過依家都習慣止蝕大概係個倉既1% 左右

好處係如果止蝕位近,可以大注賺多啲
就算蝕都係控制1%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞