點睇 超績投資客j law 收5400港幣!!!!

971 回覆
13 Like 242 Dislike
你錯晒,Joker講過,if you are good at something, never do it for free.

事實上,佢有無料,比賽贏過,近期股市頂部亦透過即市係twitter講自己清倉,你因為人地開班收錢而覺得人地好似香港垃圾財演靠開班搵食,無視人地嘅實力,goodest logic

都係個句,O Neil一樣有開班,Investor’s Business Daily一樣有相關收費service,代表O Neil無料?
你嘅論據唔係focus佢手法有無料,而側面論證因為人地有收費service所以無料?
忘了愛巴,講得十分正確,呢D無名無姓既youtuber睇佢都嘥時間啦,仲俾錢佢。
新手入手,講真,睇書就OK,個人推薦巴佬同Graham,價投
其實methodology 唔駛拗,forbes 有講
https://www.forbes.com/billionaires/

點解巴打寧願覺得係forbes 錯到極嚴重低估MM 嘅身家,而唔係MM 其實唔係咁有錢?

屌攪到我好似好憎佢咁,其實我今日先識佢 而佢叻過我唔知幾多n 倍就梗
佢屌新手唔好入市個陣 但我仲賺緊已經冇睇
睇完條片真係好似保險佬
照你咁講MM 咪一世無發達

大戶買===>有mom===>跟買先===>我屌發左跟唔倒===>變窮先===>大戶買===>有mom===>跟買先===>我屌發左跟唔倒===>變窮先
我真係係網上search唔到佢身家,同佢係股票市場能夠持續賺到好多錢既資料。佢唔同Soros個D喎,人地真係投資/投機搵食喎。
當然,你咁buy佢,你有佢係security市場持續賺到好多錢既資料,share黎睇睇,不論佢買咩都好,債/股/option/期貨/基金/derivatives
其實MM嘅方法有cap,就係當你身家好多嘅時候,好難出入貨好快,因為會推郁個市,liquidity issue,如果啲人串佢套方法,可以從呢個角度,而非用Forbes身家串人有無料
按我提出佢套方法嘅限制,去到咁上下就要buy and hold去快資產增值,呢個時間基本分析先可以為有錢人進一步滾更大嘅雪球

好多人講巴老學巴老一套,但唔知佢呢套只會係有錢人上先發揮到更大嘅作用,而忽視老散嘅liquidity優勢

我諗上面提嘅野唔多人留意到,100萬嘅18%同1000億嘅18%都係18%,但absolute amount matters,用Jim Simons嘅return串巴老廢,或者用巴老嘅身家串Jim Simons無巴老咁有料,都係唔明白兩個人都勁,只係佢地嘅身家同return都係limited by certain factors ,唔關佢地個套方法本身事
巴打好波!你同我嘅睇法一樣,我岩岩打完先睇到你段高質留言
要批評MM呢一套,首先你嘅錢要多到再也不能用佢呢套,亦即係你嘅錢多到變成大戶咁,股價圖由你去劃

唔同階段用唔同方法賺,你有無睇過巴老partnership年代嘅letters to shareholders? 巴老早期同後期風格已經完全唔同
早期方法老散可參考,後期已經唔適合散戶去學
喂你去誠品個網買呀
我都係外國寄,三四日送到
佢講呢個MM既投資方式係,雞仔執餅碎喎,個大人食到飽,嘴角跌左D落地下,佢係旁邊食人口水尾喎屌,唔係咁柒啊
利申:真係唔認識MM
咁即係佢有幾多錢姐
佢只買賣正股,佢嘅MPA有keep住update,我睇住佢real time更新

呢個係之前cap落嘅,人地4月頭買貨嘅操作
好撚正,一路睇一路笑
即係唔係話想攪串個party,咁但係又話咩3萬幾%return,又幾次peak/bottom 中到pak pak 聲,又成左名咁多年,咁我地本身唔識佢嘅,覺得佢應該係入倒富豪榜既grade,或者揸住隻AUM 排頭幾十既fund ,都好合理掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞