點睇 超績投資客j law 收5400港幣!!!!

971 回覆
13 Like 242 Dislike
多謝巴打支持
好多人層次未到睇唔明,睇得明嘅都係有緣人,大家係投資路上共勉之
技術分析點會係主因呀巴打技術分析係睇佢幾時爆 佢要爆就咩新聞都會爆 唔好搞錯因果
差不多 但會多d EMA同成交量既判斷黎睇
唔好成日睇消息睇新聞啦 輸死人呀
武肺唔係應該追775呢d生物股好d咩...
所以真係睇唔透..
不過有唔少股友玩呢幾隻係呢後時間都賺錢.
緊急
急需請求大家支持本土文化戰線

我地小隊係做整合香港本土YouTube channel
但我地小隊依家面對緊一個極嚴重問題

就係冇哂貨
急需各巴打瘋狂報料

覺唔覺得香港真係無乜本土YouTube Channel? (3)
https://lih.kg/1965140
係囉..起碼6185有武肺相關既臨床研究..
241同1833 小弟無知...唔明炒緊咩concept...
我俾樓主置左頂我諗我係其中一個要被點醒嘅人

玩咗成晚順便介紹下一本書,Barabasi 嘅The Formula: The Universal Laws of success (唔係投資書)。佢入面成日提一樣野:有些成就/表現很易量化,有些成就/表現很難量化

而投資表現絕對係好易量化的。所以,如果你話你投資好叻/你果套好work,經得起時間考驗,你是絕對應該有錢/有條靚嘅equity curve/大幅跑贏benchmark 的。無嘅話,唔代表你唔叻,但有人質疑,正常不過。你話你踢波叻,起碼都有返d 入球數字睇下掛?你話你踢波c 朗咁叻,起碼都入返一百幾廿球掛?

咁俾幾叉野學野僅係冇問題啦,係提醒下俾錢之前,諗下學倒既野既效果,同預期會唔會有落差咁姐
2018 係19年業績差到仆街 係都買舜宇啦 佢跌到咁低總有原因
想撈底 可以睇下659撈一世都未到底

我又推介下先,上面睇過部份有用嘅投資書,有基本分析、技術分析、trading psychology等等,有興趣嘅自己去買黎睇下
巴打收埋咁多電子書可以分享下係邊度買嗎?
投資係自己身上,咁先唔會人云亦云,只睇一個門派,you won’t be able to make an informed decision
多睇,當要都要揀好嘅黎睇,兼聽則明,偏信則暗
失覺晒,睇咁多書但咁維護特定一個"大師",幾罕見下
當我9up,你做返你work個套
唔緊要我都係r 下水吹😂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞