點睇 超績投資客j law 收5400港幣!!!!

971 回覆
13 Like 242 Dislike
條友專偷人料當自己
俾錢班人,起碼用下自已個豬腦

財演套野真係work ,佢自已借盡margin買 call put, 1變4 4變12
美股依個big short同 反彈,已經夠買幾層樓

點會仲出黎貪你個700鎂,點醒你條傻鳩

700鎂 tesla都買唔到呀
係呀,買 1833 call 一個月,差唔多十倍,大把call 揀,冇籍口,但有冇人得?
鬼佬興 ! 成功到兩三野就係專家
狼人殺冇用架屌,三國殺啦
即係買書呀
其實你首先知唔知Forbea係點估計富貴身家,認真問

因為你唔知嘅話,你唔會知Forbes個表反映緊啲乜野

另外https://twitter.com/markminervini/status/1232294247837130752?s=21

一個無料嘅人會唔會係2月25號(佢MPA subscribers會知24號佢嘅risk model已經轉左sell signal)講到比你聽佢已走清晒啲貨?你識幾多基金經理做到?連Ray Dalio隻fund都受重創,Ray Dalio Forbes都話佢好有錢啦,又點?佢2月24號睇唔睇到會大跌?
多謝巴打👍,英文好少少可以睇下
中文版都唔貴 一百度一本,300左右搞掂
有冇其他方法俾我依啲新手學下
我岩岩係台網買佐
360蚊連埋運費
其實一本先90蚊左右
但運費75
算數,我之前都試過去搵搵唔到本書

反正HKTVMALL買一本都135
360買曬3本算數
睇書,落場炒,學心態,唔好all in,唔好信晒任何人,信市場同自己戶口的啲錢
Ching, 你吹奏個個MM,投資左30幾年,身家排名都唔入流喎
咁佢投資左咁多年,用TA又捉到哂咁多Trend,點解佢唔可以賺返一百幾十億呢?而家仲要走左去做tutor,唔通真係賺夠,所以等其他人賺下,又或者想教化世人?
Ching 好波
星期一射身家落Voo, 扑暈自已,3年後起身睇下美帝亡國未,如未,數錢
多謝ching指點!
你可以唔信,人地戰績擺晒上facebook,頂位叫人走貨,你屌人無料?Well

串人身家嘅,首先,其實你知唔知Forbes點估算啲富豪嘅身家?
應急錢唔好用來買股票
19年4月又話secular bull,媽好亂啊

https://www.google.com.hk/amp/s/m.economictimes.com/markets/expert-view/mark-minervini-sees-global-markets-moving-higher-little-chance-of-recession/amp_articleshow/68990127.cms
佢咪食左呢轉大反彈又避過左3月大跌囉
Secular bull嘅cyclical bear,而非secular bear,你根本唔明人地up乜
Ching, 你吹奏個個MM,投資左30幾年,身家排名都唔入流喎
咁佢投資左咁多年,用TA又捉到哂咁多Trend,點解佢唔可以賺返一百幾十億呢?而家仲要走左去做tutor,唔通真係賺夠,所以等其他人賺下,又或者想教化世人?
你可以唔信,人地戰績擺晒上twitter,頂位叫人走貨,你屌人無料?Well

串人身家嘅,首先,其實你知唔知Forbes點估算啲富豪嘅身家?
我都買左MM 3本書睇緊,反而想睇下有無人上過施傅D堂?什麼齒輪理論講緊萬幾蚊。。。
唔洗講,佢三月叫人不斷撈油嘅etf,結果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞