點睇 超績投資客j law 收5400港幣!!!!

971 回覆
13 Like 242 Dislike
幫唔到, 我係想知個apps入面既setup, 點樣可以容許到share
會唔會做佐手腳係同時只可以一個account login
咁既情況係好難share
因為你話有巴打有買到, 我想睇下個layout係點, 有幾多堂post佐
FB有post講話10條片左右, 可能係打手講, 我齋睇字唔信, 想睇圖
btw, 我TG搵佐你, 再傾
咁老實講
我聽另一個j law走去同人認親認戚話跟同一個祖師爺好過
肯定有料過j law
4月1號 700收市375 今日收市435
佢咁做冇錯

但希望佢會喺覺得安全入市嘅時候出post
響疑似見底果一下
我自己睇開會買強股果幾個
個個都叫人開始入市
慢慢摸住石頭過河
只有佢一個叫人唔好買
柒左後先笠頭盔
其實佢自己都知係見底
又會SET止蝕
根本冇必要叫人唔好買
我見到佢FB有個留言想買1789
但聽佢講要冬眠所以冇買
跟住果輪隻股係最靚果隻
只能講佢係一本天書睇到老
太極端叫人分注入都唔識
咁講真, 你要明白, 同一隻股票就算係低風險入場位都好
大家買佐但對隻股既期望都唔同
大家有隻no. 有個時間點既時候同一個買入點, 但往後操作唔同都可以有好大分別既結果

買股冇必勝既一隻股, 我放佐number出泥我賺到錢, 但有傻仔輸錢又走泥怪我, 我何必要咁樣去冒住比人鬧既風險去比number
我認為, 從來要學識個方法同背後既道理先係真正既學到野
我比多2個number你, 之後唔再出, 你咪又係賺唔到錢
咁我係佢身上學到既方法衣加都幾穩定賺得到跑羸大市既錢

係, 衣加個市係升市, 好多人都可以係呢個時候求其買都賺到錢
但個問題就係有個穩陣, 輸少羸多既方法去賺到比大市升幅更多既錢嘛

我覺得, 你要用分注去撈底, 其實係會冒住一個越撈越低既風險, 熊2既反彈冇人知幾時會再插, 所以係一個大跌市入面, 要做既係穩中求勝而唔係一鋪撈底成功囉

投資一輩子既事, 唔係一鋪過既事, 小心使得萬年船
想夾
Tg @n111319
咁多傻仔中伏
仲有人當佢講D野係真理
SET左止蝕仲會越撈越低??
利申, 我係崇拜佢既, 但非打手, 你可以話我係佢fans ge
佢教既野我自問都明白同領悟到, 實際操作都可以做到7-8成左右
但暫時未買佢個course, 雖然都有興趣, 但呢排都仲忙緊master功課同exam, 再考慮下先, 始終都未係好掌握賣出技巧, 佢聲稱佢個course有教啦

有時見最後個波幅細都會有偷步入注, 我見佢既買入價有時都偷步, 咁佢得, 未必我都做到啦
so far有1-2隻都偷步失敗, 但未穿止蝕就由佢再徘徊下
其中有NLOK
另外有幾隻跟佢方法做都賺到錢
分別係Docu 4月24號, 105蚊突破時買入, 5月6號突破111.5再買入半注, 均價107, 現價119.5(今日最高121.34), 第1注以來第12個交易日, 累升11.6%

NVDA, 5月5同6號分別都偷步買入佐, 7號正式突破再加碼, 均價300.04, 現價321.83(今日最高322.75), 累升7.2%(第1注以來第5個交易日), 呢隻今日收市如果再彈高到6-7%, 我可能會走一半, 因為今晚公佈業績, 通常績前爆升, 績後都應該會順應回落, 到時再入
但keep住現價收市就可能只係走1/3

SE, 5月5號56.8突破買入, 現價63.38, 累升11.5%, 5個交易日

MSCI留意佐幾日, 早2日都好想偷步330買, 但最後都忍佐手, 個倉買得越泥越多, 越泥越多股有良好set up同breakthrough, 岩岩今日突破344買入佐好細注(限住佐自己暫時個倉既現金量, 買唔到更多), 又睇下我呢隻又扑得岩唔岩啦

呢排越泥越多股有靚setup, 個市短期內應該都會比較樂觀

S&P係呢5個交易日都只係升佐4%, 但我NVDA同SE 2隻平均都升佐~9%, 係跑羸緊大市一倍

屌, post佐幾隻自己既股, 希望唔好燈死自己
sor, 睇漏佐你講set止蝕
肯set止蝕肯守紀律當然可以入場啦
但講真, 睇佢page既有幾多人真係咁理智丫
佢係page叫人唔好入, 都係叫d自問仲係新手, 未面對到個種壓力既人唔好入
自己覺得有咁上下身手同心態既人係可以入手玩既
不過佢都戴曬頭盔叫人小心既

咁我都明架喎, 我睇佢個陣佢先得2000零個followers, 衣加上到5萬個
佢以前係買入個日會同人講架, 但衣加佢都唔敢講太多影響人
佢入場以前都好肯講, 但衣加費時怕搞到新手跟入場又唔止蝕蝕大錢je (我覺得啦)

有邊個真係咁夠膽叫人入市架, 越有影響力既時候就要越慎言呀
屌, 又7佐, NVDA 21號先出績, 咁可以坐多陣
其實佢係咪自己subscribe 咗Mark Minervini
佢大部份野都跟佢
係香港搵水魚俾錢佢自己買料
晴巴咪叫人入市囉
有冇link比我望下, 我衣加都越泥越有興趣學多d
想睇多幾個唔同KOL講下
我要做富翁教macro economy好似唔錯, 但聽佢買股就知都幾廢lol
佢claimed自己半億身家我諗大部分都係教班賺番泥
買股票既能力唔似好強
你可以睇下潘家榮
都係教人買強股
可唔可以講解下?
睇翻4月24成交量都冇過20天平均
有興趣, 依家幾多人?
@wuhanvirusCE19
擺明啦,不過同taobao代購一鳩樣,有人整合,d人俾錢憸時間
我既理解, 大成交量只會係事後先見得番, 即市好多時其實見唔到
有大成交量係進一步確立, 但冇都未必係失敗

而4月24我衣加睇番都比前後幾日既成交量大少少
咁當然啦, 最好最好既買入點係我加半注既時間, 即係5月6

你可以當我偷佐步既
thanks, 我5月7見到5月6成交量放大先敢入
我都係呢個崩盤之後先有一套諗法去買入
以前都係鳩買, 有羸有輸, 經歷18年既貿易戰同今次疫情都輸佐幾萬蚊

衣加慢慢學慢慢執番d錢先
但我時刻都記住衣加係一個危險既時候, 隨要轉身走人, 所以要小心睇住個市

DOCU衣加so far都仲好升得, 你5月7先入都仲有profit 丫, 不過你個止蝕位就會相對遠佐, 個風險都大佐

我早2個交易日118.9走佐半注鎖定佐利潤, 衣加升到121.5都有少少心痛haha
本身想睇下佢會唔會回調比位我入, 回調到115冇入到, 衣加就一去不復返了, 個半注我就今日入佐MSCI, 睇下結果如何啦~

正如我頭先某個reply講, 呢排好多股都好好表現, 有靚setup同突破, 唔太仇冇股買

我衣加仲留意緊bili同zlab, zlab今日都突破佐, 但我冇錢入了, 同埋我見佢d掛盤都好似偏少, 唔敢玩
bili就仲Setup緊, 今日有回調, 係我期待既表現!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞