點睇 超績投資客j law 收5400港幣!!!!

971 回覆
13 Like 242 Dislike
想知呢個係apps邊到有得睇
點解 big4 有 tax department 而個班友出路咁好又受 client 歡迎

其實大戶收料更快係因為啲公司會主動同佢地開con call 放晒料,一早知道晒所有計劃。。。。市場就係咁 認清自己定位係鯊魚旁邊啲魚毛,食佢食唔晒個啲都飽啦
簡自己買左既股票持倉賺蝕旁邊有個制
見好多人仆住去買 賺錢就係咁易
就算上完都沒話包賺 都係睇已經心態其實

問佢做咩唔講埋自己英譯中MPA就ban鳩人
你地想報果D拎d錢去買一個月MPA咩堂都有得上啦
仲要大師親手教
個j law教隨時cut頭cut尾教d唔教d
兄台同路,我成日同身邊講唔駛研究咁撚多,技術係副,心態先係王道正宗。點turn好個心態明白人性先係重點。
利申:依2個月搵左10倍本金
諗住租康樂園住幾年過下引
我都覺得巴打你做緊既野同我係JLaw身上學緊既野你同一條腸出嚟
但呢條路上面好似唔多人係認同
尤其是好多傳統既人覺得
破頂先買隨時跌番落嚟
見到你好多comment, follow下你先
希望有機會討論下投資

其實的確,冇良好setup地破頂係會好伏
有setup而破頂,有合理既止蝕位其實好好做
賺得好舒服,不過就真係會花多d時間

價投既人真係可以放d股係到唔洗花太多時間
但同時回報都慢

各門各派唔同

講真我都好想上JLaw ge 堂學更多理論同心法
不過佢既游說令我同時好卻步
寧願錯過,都唔想買錯
Do not fear of missing out都係佢教我
真係要錯過,就由得佢

去政府不如留係 firm, 反正佢地唔太 OT 到好晏
可能際遇問題,我識個班都有好路數呀
玩期指破頂追入,追中個下會大叫不過一見破頂個支燭變色就真係走都走唔切
所以感覺上有一套穩定既方法,但要付出努力去慢慢賺總好過撈一次底成功
老散用十日先分析完,人地成 team 人十日仲要有晒工具行業數據,點玩

所以有時我會叫啲人不如去 research 一啲好既基金,交俾人投資,不過唔會有人聽

我自己知自己事,冇心去睇咁多野,所以只係睇美期同港女,專心去睇就算了
期指唔同股票,完全唔同玩法
例如呢我力勸所有入big 4嘅人唔好揀tax,出路窄又識最少野,伏到喊(按身邊過來人feedback)
老散都係衰向下溝貨,唔低唔買個啲

上面先有人講特價唔買唔通破頂買
咁抵嘅野大戶有錢仲唔係咁買,幾時輪到老散
好多都去左 MLC 做 tax
有啲唔知點解去到 ibank

不過可能有啲暗底去左讀埋 law 咁就冇深究啦

我識有啲直頭考埋CICPA 去國企,之後收到勁多內幕料(當然中間唔少冧把降啦)
MNC not MLC
佢果套咪又係mm照抄過黎,基本上睇晒3本書咪同佢講既差唔多,開班 與其上堂不如睇晒3本書再入埸摸索下
認真,我輸左好多次先學到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞