[救得一個得一個] 法家弟子對New Age/靈修/冥想等等嘅睇法

775 回覆
68 Like 22 Dislike
有冇法門子弟可以幫我睇下 ,唔知係我心理作用定點
呢排個人精神好差,瞓唔夠,瞓唔好,成日聽到高頻聲,有見過黑影,有見過唔同顏色,閃黎閃去,仲以為佛光lol,有過好強第六感,總之中中地前面回覆既癥兆...之前有睇過newage,有冥想過一排,而我係我隻貓死左後先咁。成日諗係咪我可能有精神分裂

點解打段野求救,因為最驚係我琴日落街跑步,連續跑40分鐘都冇喘過咁濟,仲要係keep住步速,我真係可以慢跑,好似阿甘咁跑到天荒地老直到唔想跑。點解奇怪因爲我已經幾年冇做過運動,以前中學田徑個時啲體能都絕對冇咁好,跑10分鐘都冇就打柴!我仲要食左幾年煙,我只係戒左兩個星期,呢個星期亂咁食素,冇食過肉咁濟,能量應該唔夠,琴晚跑前仲要只係食白飯冬瓜...突然變到美國隊長(誇張)咁真係好恐怖。我驚因爲我知自己唔係咁,跑完只係feel到個身離晒,全身發熱。同埋頭痛,持續左10幾分鐘。好奇怪

究竟係咪我心理作用,睇完前面描述而代入左定點,呢排精神真係好差,專注力唔掂,琴晚背段佛經都背左勁耐
諗住返同學教會搵人辟邪,救命,恥笑自己
我又係瞓得唔好6點幾醒左所以打呢段野,瞓返先
求救

你就癡線,應該立刻停止睇,諗有關任何神怪,宗教既野先,做返正常生活. 唔係遲d係m記見到d自言自語既阿叔,好可能就係你。
22先岩 22歲兩度患癌 你問我答 (4) - 分享自 LIHKG 討論區http://lihkg.com/thread/212618/page/1?ref=ios
騎劫下先,大家今晚同聽朝得閒念下經/用意念安慰下等樓主早日睇得開唔好咁執著個女朋友 順便安慰下親屬

其實
應該係有方法幫到佢
不過「科學之地」唔方便出手

同某幾個朋友幫左佢少少

照顧好自己先

緊係幫佢call馬啦

又話成左佛?點解會變左自殺

因係「成佛」無無幾耐之前既事黎
呢排個人精神好差,瞓唔夠,瞓唔好,成日聽到高頻聲,有見過黑影,有見過唔同顏色,閃黎閃去,仲以為佛光lol,有過好強第六感,總之中中地前面回覆既癥兆...之前有睇過newage,有冥想過一排,而我係我隻貓死左後先咁。成日諗係咪我可能有精神分裂

點解打段野求救,因為最驚係我琴日落街跑步,連續跑40分鐘都冇喘過咁濟,仲要係keep住步速,我真係可以慢跑,好似阿甘咁跑到天荒地老直到唔想跑。點解奇怪因爲我已經幾年冇做過運動,以前中學田徑個時啲體能都絕對冇咁好,跑10分鐘都冇就打柴!我仲要食左幾年煙,我只係戒左兩個星期,呢個星期亂咁食素,冇食過肉咁濟,能量應該唔夠,琴晚跑前仲要只係食白飯冬瓜...突然變到美國隊長(誇張)咁真係好恐怖。我驚因爲我知自己唔係咁,跑完只係feel到個身離晒,全身發熱。同埋頭痛,持續左10幾分鐘。好奇怪

究竟係咪我心理作用,睇完前面描述而代入左定點,呢排精神真係好差,專注力唔掂,琴晚背段佛經都背左勁耐
求救

你就癡線,應該立刻停止睇,諗有關任何神怪,宗教既野先,做返正常生活. 唔係遲d係m記見到d自言自語既阿叔,好可能就係你。

注意休息唔好做埋啲無謂野好過
有無人幫你睇野就隨緣

求救

Ok
我都覺過左火,做返正常人先
22先岩 22歲兩度患癌 你問我答 (4) - 分享自 LIHKG 討論區http://lihkg.com/thread/212618/page/1?ref=ios
騎劫下先,大家今晚同聽朝得閒念下經/用意念安慰下等樓主早日睇得開唔好咁執著個女朋友 順便安慰下親屬

其實
應該係有方法幫到佢

同某幾個朋友幫左佢少少

照顧好自己先

緊係幫佢call馬啦

有人講過佢係睇過精神科同食緊藥
可唔可以問下係咪有結界呢樣野,都係聽聞入左結界有一段時候出唔返黎,係咪真係有,一直好想知道
可唔可以問下係咪有結界呢樣野,都係聽聞入左結界有一段時候出唔返黎,係咪真係有,一直好想知道

比鬼迷 古法 搵棵樹all尿

其實
應該係有方法幫到佢

同某幾個朋友幫左佢少少

照顧好自己先

緊係幫佢call馬啦

有人講過佢係睇過精神科同食緊藥

可能趕住見佛陀

通常會叫啲類做地界。
靈體製造嘅勢力範圍。
黐陰嘅人入到個空間可能會比較上唔清醒,迷迷糊糊之下兜唔返出來。係人嘅問題,並非空間扭曲之類

通常會叫啲類做地界。
靈體製造嘅勢力範圍。
黐陰嘅人入到個空間可能會比較上唔清醒,迷迷糊糊之下兜唔返出來。係人嘅問題,並非空間扭曲之類

要點做先行得返出黎 同無手尾跟

通常會叫啲類做地界。
靈體製造嘅勢力範圍。

保持意識清醒,唔好淆底唔好亂。有宗教嘅可以諗住自己信嘅神或咒或法器(例如十字架)去增強自己嘅信念,咁自然就走到。

入咗地界唔代表有問題嘅。。
一般來講你情況越波動,越驚就越易被入侵。

通常會叫啲類做地界。
靈體製造嘅勢力範圍。

保持意識清醒,唔好淆底唔好亂。有宗教嘅可以諗住自己信嘅神或咒或法器(例如十字架)去增強自己嘅信念,咁自然就走到。

另外一方面 因為成日要工作都好晚
好易訓訓下 就一兩個鐘頭 會發惡夢
之後全身 活動唔到
係呢個時候 腦入面就好易投射到鬼力亂神
或者隻眼無開到可以望到出面的模糊影像
有時好怕呢一種體質 會有一日真係見到 唔應該見的野

之後會係心入面唸佛經 幾句都好...

但早兩日再嚴重 有相同係情況
就好想起身 之後望到床邊影像
見到個soul同身體
從頭的部分抽出黎大約20cm
開始發覺唔對路 即刻唔想起身
先入返去 然後過多陣
可以活動 見到的影像
全部都活動中 平面圖都變成
半3d 效果

通常會叫啲類做地界。
靈體製造嘅勢力範圍。

之後全身 活動唔到

見到個soul同身體
先入返去 然後過多陣
可以活動 見到的影像
半3d 效果

好似咁連住絲想抽出黎 想像下則身訓
定係自己諗多左

通常會叫啲類做地界。
靈體製造嘅勢力範圍。

之後全身 活動唔到

見到個soul同身體
先入返去 然後過多陣
可以活動 見到的影像
半3d 效果

定係自己諗多左

唔方便詳細調查你個case。

不過如果剩係瞓覺時係咁 & 冇玩開new age 冥想脈輪氣功etc & 非瞓覺時間冇特別事發生,多數係你諗多咗。

通常會叫啲類做地界。
靈體製造嘅勢力範圍。

之後全身 活動唔到

見到個soul同身體
先入返去 然後過多陣
可以活動 見到的影像
半3d 效果

定係自己諗多左

唔方便詳細調查你個case。

不過如果剩係瞓覺時係咁 & 冇玩開new age 冥想脈輪氣功etc & 非瞓覺時間冇特別事發生,多數係你諗多咗。

thanks 應該係累得制 諗太多
跟緊個蘇菲派嘅老師 法家點睇其他門派
利申︰我無陰陽眼
中間POST無追
只係想講,若果你本身睇唔到GE
拜託
唔好貪得意走去跟網上面GE方法試

試左唔得都無所謂
試左開到刪唔返先係問題

再利申︰我FEEL得到XD

個人意見
其實一直都想知
法家/佛家點睇求神問卜嘅方法
小弟近年盲中中自學塔羅
發覺幫朋友占都相當準
但其實背後原理都唔太清楚
只係身心放鬆諗住問題就抽

最大嘅疑問係
副牌作為媒介
接觸緊嘅到底係神係鬼
可以參考隔離登 6788375
lm
想問問噤多個宗教是否並存?信耶教是否又否定了輪迴等事?
Push
靈氣真係on9 野嚟
之前個d po 有d 仲話自己係出體神,咩靈界戰士,佛
姐係點?鬼上身?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞