[救得一個得一個] 法家弟子對New Age/靈修/冥想等等嘅睇法

775 回覆
68 Like 22 Dislike
new age 人mode: 我地可以"觀想"(唔知有無用錯terms)一個防 護罩出來,D邪野入唔到我地架,你識條春咩!

嘩,你地咁L勁,諗下就得,咁佛家道家氣家既人唔洗修練啦,
靈體諗住有把劍劈開你D聖光氣又得唔得?

我之前都講過,自身無修練,個人都無能力,做哩D野就係請鬼問鬼+耗損自己身體
所謂既天使大多數都係鬼(唔排除有真啦,但唔係你無啦啦會請到囉,何得何能啊.....)
但比人話返轉頭

其實佢地都承認佢地講既天使同守護靈
唔係真係指個一個
好似佢地講撒拉弗,唔係真係基督教既撒拉弗
只係佢地偷基督教既名黎用
而當中既概念係善意既守護靈
但佢地係唔會亦都無法分別善意定惡意既靈體

咁亦都有好老實既"鬼" 話你知佢其實係一隻鬼
SETH 就係其中之一

不過後來又變成有第隻鬼扮 seth 係到吹水...
真係激L 死你...
new age 人mode: 我地可以"觀想"(唔知有無用錯terms)一個防 護罩出來,D邪野入唔到我地架,你識條春咩!

我之前都講過,自身無修練,個人都無能力,做哩D野就係請鬼問鬼+耗損自己身體
所謂既天使大多數都係鬼(唔排除有真啦,但唔係你無啦啦會請到囉,何得何能啊.....)
但比人話返轉頭

人地post講實俾人圍插
我地響自己post打飛機吧
樓主所言甚是...
通靈呢件事唔係講玩...
另一個就係出體...
自己意念唔夠強,又或者所謂既有雜念既,好易答錯線去啲唔好或者有惡意既靈到...
做之前要三思...

其實佢地既出體都係清明夢多
打坐式出體就唔排除真係出體
但都有機會係打坐時既幻覺

我都覺佢地啲經驗80% 都係lucid dream
oobe 唔會有"睇唔清楚" 之類既野...
打坐時既幻覺類似西洋魔法所謂既 visualize ..
太想 oobe 令自己出現類 oobe 視角...

我成日話佢地咁堅,不如做實驗
出體睇啤牌,睇到當你贏

不過打坐時既幻覺唔係visualize
打坐時既幻覺係控制唔到
visualize你控制唔到叫有精神病

咁又唔得,隻靈體會幫個人睇..

但比人話返轉頭

其實佢地都承認佢地講既天使同守護靈
唔係真係指個一個
好似佢地講撒拉弗,唔係真係基督教既撒拉弗
只係佢地偷基督教既名黎用
而當中既概念係善意既守護靈
但佢地係唔會亦都無法分別善意定惡意既靈體

咁亦都有好老實既"鬼" 話你知佢其實係一隻鬼
SETH 就係其中之一

不過後來又變成有第隻鬼扮 seth 係到吹水...
真係激L 死你...

但佢吹到自己唔洗再輪迴wor

真既 seth 我信既
後來話自己係 seth 嗰啲真係
樓主所言甚是...
另一個就係出體...
自己意念唔夠強,又或者所謂既有雜念既,好易答錯線去啲唔好或者有惡意既靈到...
做之前要三思...

出體睇啤牌,睇到當你贏

打坐時既幻覺係控制唔到

咁點樣有效分別 ?
真係自己信唔信架咋喎 ..
點睇水晶 好多newage都玩
樓主所言甚是...
另一個就係出體...
做之前要三思...

出體睇啤牌,睇到當你贏

打坐時既幻覺係控制唔到

出體有8成都你以清明夢式既「出體」
得1成係會接觸靈體既方式扮出體

我願意挑戰清明夢式「出體」

我意思係new age 人唔洗出體,唔理出體真定假,隻靈體都可以"裝"左隻牌然後傳意比個人。
樓主所言甚是...
另一個就係出體...
做之前要三思...

出體睇啤牌,睇到當你贏

打坐時既幻覺係控制唔到

咁點樣有效分別 ?

打走隻野先囉
樓主所言甚是...
另一個就係出體...
做之前要三思...

出體睇啤牌,睇到當你贏

打坐時既幻覺係控制唔到

出體有8成都你以清明夢式既「出體」
得1成係會接觸靈體既方式扮出體

我願意挑戰清明夢式「出體」

我意思係new age 人唔洗出體,唔理出體真定假,隻靈體都可以"裝"左隻牌然後傳意比個人。

我都好想知佢地可以有幾具體清晰咁同靈體溝通

水晶係可以儲存能量,但sor9ry,普通人係借用唔到,發動唔到。
樓主所言甚是...
另一個就係出體...
做之前要三思...

出體睇啤牌,睇到當你贏

打坐時既幻覺係控制唔到

咁點樣有效分別 ?

打走隻野先囉

講到尾都係要自己夠 powerful .
金精光眼認清事實先掂...

(唔怪得咁多 newage 人比鬼呃...😝😝)

水晶係可以儲存能量,但sor9ry,普通人係借用唔到,發動唔到。

但能量唔係想像咁高

我覺得似增幅器多啲
要有 input 佢先會 output
留名

曾經是法科的金剛乘佛子

HI~ 交流下

呢啲網上講無癮

一係就出黎鬥法
一鬥就知邊個大 不過就多管閒事左

金剛乘弟子可亂用誅法咩?未死過

文摸下好喇,又無拗撬,唔洗武摸呀嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞