[救得一個得一個] 法家弟子對New Age/靈修/冥想等等嘅睇法

775 回覆
68 Like 22 Dislike
睇到我一舊雲
樓主可否說服我靈體存在
/而家用念力念撚死我

利申 唔信鬼神
好奇心重

OK~ 終於得閒了喇。

法國雙非人 巴打,同你玩個小遊戲啦。

開始~

有問題留言再講。

開壇

一對一唔使開壇咁重手

飛條符過去

要證明無必要飛條符過去,只要講出其過去未來當下就夠了......

冇時辰八字都知道?
之前睇過有人話隔住個MON都可以對付人,叫人唔好惹佢

巴打
可唔可以帶團地獄遊
認真

觀落陰?

係咪真你睇到前世
巴打
可唔可以帶團地獄遊
認真

觀落陰?

係咪真你睇到前世

開前世咩事?

還債
睇下還到幾時
睇到好似超人大戰火影忍者咁

兩邊都完全冇根冇據淨係憑經驗憑感覺做證據

迷信真係好恐怖

各位佛爺道爺可唔可以拍片示範下點驅鬼

順便用X光照下隻鬼既構造睇下係咪外星生物

認真答你,高手,彈波子咁彈一彈手指就搞掂架喇。

OK~ 終於得閒了喇。

法國雙非人 巴打,同你玩個小遊戲啦。

開始~

有問題留言再講。

開壇

一對一唔使開壇咁重手

飛條符過去

要證明無必要飛條符過去,只要講出其過去未來當下就夠了......

冇時辰八字都知道?
之前睇過有人話隔住個MON都可以對付人,叫人唔好惹佢

講呢啲野嗰個人話自己係問米婆個孫,又分享佢十幾歲時點樣害到人地家破人亡 ,好似話因爲有黃大仙佢地關照,令佢向善
但而家只信上帝
我想問係咪真係隔住個mon都可以害人?
唔係講緊newage咩?點解講下講下會講左佛學,雖然個人唔抗拒

比卡師兄你地個壇唔係唔係收左個信newage信到出事的case呀,唔係無理由屌得咁勁咁恒wor

最近有個女人,佢玩七輪 new age,好勁架佢(佢自己覺得),扮Q哂嘢,又話可以經脈輪吸收天地靈氣,又可以發返啲氣出來,收放自如。

咁好啦,同佢玩下囉,用啲氣封Q哂佢啲所謂嘅氣,其實佢地啲靠開輪放出來嘅氣,同真係練出來嘅氣,質量完全冇得比。咁之後個女人自知遇到真係有練過嘅人,即刻好好雙乳,仲自爆自己開輪吸氣吸到周身遊走控制唔到,又焗住個頭又成身痛。其實佢哋有苦自己知,表面就威威

咁其實氣功係咪都唔可以亂學?
大師,我想問下。
我有日訓教,訓訓下覺得頭好痛,但又開唔到眼,忽然有道光閃一閃,我開到眼喇,但我眼前既就係訓緊教既自己。
我覺得好驚啊,應該點做好

孩兒,可唔可以講下你以前有冇學過啲乜嘢功?
想請問一下,如果想學法,應該從何學起?
唔係講緊newage咩?點解講下講下會講左佛學,雖然個人唔抗拒

比卡師兄你地個壇唔係唔係收左個信newage信到出事的case呀,唔係無理由屌得咁勁咁恒wor

最近有個女人,佢玩七輪 new age,好勁架佢(佢自己覺得),扮Q哂嘢,又話可以經脈輪吸收天地靈氣,又可以發返啲氣出來,收放自如。

咁好啦,同佢玩下囉,用啲氣封Q哂佢啲所謂嘅氣,其實佢地啲靠開輪放出來嘅氣,同真係練出來嘅氣,質量完全冇得比。咁之後個女人自知遇到真係有練過嘅人,即刻好好相遇,仲自爆自己開輪吸氣吸到周身遊走控制唔到,又焗住個頭又成身痛。其實佢哋有苦自己知,表面就威威

佢地開輪d氣好多時唔係自己d氣,出面所謂靈氣系統都係由打通天地線開始去收所謂宇宙靈氣,如果自己自行開重大鑊,隨時被加料都唔出奇,出現好似師兄你見到果個case咁練者變得自大自滿,d氣係大小周天/三脈七輪/十四經絡奇經八脈亂鳩咁走,重有就係果d靈氣其實能量密度唔算高,對比修法/氣功有成大約只是有功底3至6成的質量,如果有練開氣功修法再開靈氣反而會拖低本身個底,除非有方法將靈氣轉去高頻境地同步返身體節奏

未必一定啱,純個人意見

咁好啦,同佢玩下囉,用啲氣封Q哂佢啲所謂嘅氣,其實佢地啲靠開輪放出來嘅氣,同真係練出來嘅氣,質量完全冇得比。咁之後個女人自知遇到真係有練過嘅人,即刻好好雙乳,仲自爆自己開輪吸氣吸到周身遊走控制唔到,又焗住個頭又成身痛。其實佢哋有苦自己知,表面就威威

你學八段錦is ok
留名學野

你學八段錦is ok

呼吸上有冇要訣?而家練緊

你學八段錦is ok

呼吸上有冇要訣?而家練緊

推出去果下就吸氣,回帶就呼氣,師父教落重點係唔好快同急
個人認為最理想就係跟pilates六大原則去做

你學八段錦is ok

各位大師,點睇yoga?

難得有法科post

法科係咪要戒食
牛-太上老君坐騎
鴨-邪魔化身
鯉魚-龍
其他有靈性-龜/水魚/貓/狗/猴/馬等等

另外,如果行過一d法科館壇/廟/山。會頭痛,有道力係頭入面轉,之後在前額衝撞。有無咩特別意思

你學八段錦is ok

睇你玩開邊派,貼近fitness就無咁重手印同宗教色彩,都會偏向平衡肌肉力量及柔韌性

你學八段錦is ok

睇你玩開邊派,貼近fitness就無咁重手印同宗教色彩,都會偏向平衡肌肉力量及柔韌性

運動黎講會叫過度伸展
留名
比卡巴打
小弟最後幾問
點先知自己適唔適合學法?
如何入門?
茅山道術 硬係俾電視劇 渲染成 黃袍道士有陣柒味 是咪世人誤解?
想幫人為主應該學咩?
重未開波?
我等到都開花啦
想請問一下,如果想學法,應該從何學起?

為乜要學? 問下自己先。
自保?不如有事先搵師傅解決,更慳時間同金錢。

值唔值得為咗見識同搵答案而去花好多嘅時間去追求?
面對靈界可唔可以保持冷靜?
有無強大嘅邏輯思維,研究心,分析能力,精神力? 仲有記憶力... (要背書..)
有無金錢去support 你去做啲樣(未必)幫唔到你搵錢嘅一門學問?
正念夠唔夠? 唔夠既盞害咗自己。

以上問題可以問下自己先,再諗方法去自己搵自己條路。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞