[救得一個得一個] 法家弟子對New Age/靈修/冥想等等嘅睇法

775 回覆
68 Like 22 Dislike
唔係講緊newage咩?點解講下講下會講左佛學,雖然個人唔抗拒

比卡師兄你地個壇唔係唔係收左個信newage信到出事的case呀,唔係無理由屌得咁勁咁恒wor
睇到我一舊雲
樓主可否說服我靈體存在
/而家用念力念撚死我

利申 唔信鬼神
好奇心重

OK~ 終於得閒了喇。

法國雙非人 巴打,同你玩個小遊戲啦。

開始~

有問題留言再講。
睇到我一舊雲
樓主可否說服我靈體存在
/而家用念力念撚死我

利申 唔信鬼神
好奇心重

OK~ 終於得閒了喇。

開始~

有問題留言再講。

開壇

留名跟進
睇到我一舊雲
樓主可否說服我靈體存在
/而家用念力念撚死我

利申 唔信鬼神
好奇心重

OK~ 終於得閒了喇。

開始~

有問題留言再講。

開壇

留名跟進

留名食花生
云云眾生 為一個唔信嘅人開壇
btw腦補左 比卡巴 彈人賓周仔
睇到我一舊雲
樓主可否說服我靈體存在
/而家用念力念撚死我

利申 唔信鬼神
好奇心重

OK~ 終於得閒了喇。

開始~

有問題留言再講。

開壇

留名跟進

留名食花生
云云眾生 為一個唔信嘅人開壇
btw腦補左 比卡巴 彈人賓周仔

睇到我一舊雲
樓主可否說服我靈體存在
/而家用念力念撚死我

利申 唔信鬼神
好奇心重

OK~ 終於得閒了喇。

開始~

有問題留言再講。

開壇

一對一唔使開壇咁重手
睇到我一舊雲
樓主可否說服我靈體存在
/而家用念力念撚死我

利申 唔信鬼神
好奇心重

OK~ 終於得閒了喇。

開始~

有問題留言再講。

開壇

一對一唔使開壇咁重手

飛條符過去

要證明無必要飛條符過去,只要講出其過去未來當下就夠了......
哇 live左
睇到我一舊雲
樓主可否說服我靈體存在
/而家用念力念撚死我

利申 唔信鬼神
好奇心重

OK~ 終於得閒了喇。

開始~

有問題留言再講。

開壇

一對一唔使開壇咁重手

飛條符過去

要證明無必要飛條符過去,只要講出其過去未來當下就夠了......

冇時辰八字都知道?
之前睇過有人話隔住個MON都可以對付人,叫人唔好惹佢
唔係講緊newage咩?點解講下講下會講左佛學,雖然個人唔抗拒

比卡師兄你地個壇唔係唔係收左個信newage信到出事的case呀,唔係無理由屌得咁勁咁恒wor

最近有個女人,佢玩七輪 new age,好勁架佢(佢自己覺得),扮Q哂嘢,又話可以經脈輪吸收天地靈氣,又可以發返啲氣出來,收放自如。

咁好啦,同佢玩下囉,用啲氣封Q哂佢啲所謂嘅氣,其實佢地啲靠開輪放出來嘅氣,同真係練出來嘅氣,質量完全冇得比。咁之後個女人自知遇到真係有練過嘅人,即刻好好雙乳,仲自爆自己開輪吸氣吸到周身遊走控制唔到,又焗住個頭又成身痛。其實佢哋有苦自己知,表面就威威
睇到我一舊雲
樓主可否說服我靈體存在
/而家用念力念撚死我

利申 唔信鬼神
好奇心重

OK~ 終於得閒了喇。

開始~

有問題留言再講。

開壇

一對一唔使開壇咁重手

飛條符過去

冇時辰八字都知道?

其實係得既,只係唔係咁易
做野既又唔條係你

小遊戲啫,唔係打人。
唔想俾心理壓力佢。佢蒲頭先再講
哇 live左

hello
巴打
可唔可以帶團地獄遊
認真
睇到我一舊雲
樓主可否說服我靈體存在
/而家用念力念撚死我

利申 唔信鬼神
好奇心重

OK~ 終於得閒了喇。

開始~

有問題留言再講。

開壇

一對一唔使開壇咁重手

飛條符過去

冇時辰八字都知道?

講乜乜過去未來,冇意思。有好多方法知道。唔係法門嘅專長。

的確唔洗資料,打鬼洗唔洗問佢攞時辰八字生肖出生地?

重新。。玩下小遊戲。。唔好講到我郁啲就打人咁。冤枉呀

通靈之戰無得呃人wor
Too long donot see
但係鬼通都已經好勁

巴打係信耶但識其他宗教啲野定係完全唔信耶?

睇完你講啲野 望一望你個名笑左

我信佛,前身係反耶

可唔可以輕輕講下耶有咩問題
理論方面, 聖經內容等嘅問題
輕輕得喇 廢事騎劫

首先耶教繼承猶太教,ja係同樣要以舊約為基礎
但邏輯上有好多野解唔通
一個全能既神,會係舊約瘋狂殺人
但佢係新約就不停講愛你
成日聲稱比自由意志人
但一大堆既經文都係話預定論(睇加爾文主義)
善既標準,就係神所喜好
呢樣根本就唔係善
指鹿為馬

謝賜教
小弟自少喺基督教環境大, 雖則我冇乜理耶教, 但身邊朋友多數都係耶撚, 所以我唔係好識自處
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞