日本鐵道消息及旅遊情報交流區(51)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
試過搭廣島去松江
又係得5個人
仲要有3個人(我+友人AB)係旅客優惠500YEN
我唔識喺廣島買巴士車飛有無中文介紹
巴士中心入counter買好似有多國語言

再唔係就開住個換乘案內比counter職員睇
再問佢有冇tourist discount
睇情況來購票, 7 日以內來講

如果我只去東京近郊遊玩,當然係東京廣域周遊卷最平, 10180 日圓

呢張票,如果只坐 JR 東日本的新幹線和在來線,買 2 張只要 24000 日圓,比起其他鐵路票都還要平
103系唔知有冇54年車仲行緊
遊客線唔開好過
去坐長濃川鉄道.中途加卡.但我係玩緊一人包車.結果係中途上左四十個香港人
JR北pass真係好貴,接近26000 7日係新幹線坐
同樣7日pass四國平一半
就算出咗我諗啲外國遊客都會直接買全國pass多
呢張似出黎比啲係日本住嘅外國人
都唔會既,得果三日廣域都唔夠玩啦
睇情況來購票, 7 日以內來講

如果我只去東京近郊遊玩,當然係東京廣域周遊卷最平, 10180 日圓

呢張票,如果只坐 JR 東日本的新幹線和在來線,買 2 張只要 24000 日圓,比起其他鐵路票都還要平
JR北pass真係好貴,接近26000 7日無新幹線坐
同樣7日pass四國平一半
應該無
奈良線最後兩抽車頭尾都係1973年車
無計喎北海道堆特急咁長距離,就咁畀錢坐咪重貴
仲唔買green
個google map好好玩
好多路線醫返都嘥藥費
搞咁多野會俾假希望村民 到時仲難廢線
等鳥居整好先去
之前已經去過兩次 冇新嘢睇唔會再去住
牛舌set由個牛骨湯開始已經係享受
起鐵路係國家funding
營運先係因鐵自己食
國家錢無所謂啦
可以遮住成個台灣
札幌去千歲仲遠過上水去紅磡
要搵54年仲行緊既車就梗係東急舊7000
張pass已經係自由席特急券
所以唔使再補特急料金 補座席料金就ok
東京去成田遠過札幌去千歲
上次去軽井沢以為自己番左香港
軽井沢算係最誇張既地方
去食燒肉結果入面近乎8成係香港人

仲有白浜都係
架くろしお入面幾乎全部都係香港人
反而唔太見台灣或者鬼佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞