日本鐵道消息及旅遊情報交流區(51)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
唔用玻璃幕牆環保撚會鬧鬼
不過個價跟國內購買,貴一截
唔知會唔會有過渡期可以要返舊版本

我未儲過舊款全國Pass
應該新舊並存下話…
用ekinet好方便
咪戇鳩啦,對熱能同雀仔都唔好,搵嘢嚟講
system會知道你地班pass客成日出出入入仲要狂搭特急
真係好驚佢學九州咁限住搭特急嘅次數
另外,先前公告的至 2020 年 12 月 31日為止的交換證販售期間,將延長至 2023 年 12 月 31 日為止。
※上述日期之後的販售方式,將另行公告。
佢唔係限搭嘅次數,只係限劃幾多次指定席,爆quota咪坐自由席
博多咁多人都只係拍得上三宮
高田馬場居然同京都一樣
到底高田馬場有幾逼
① 購買「日本鐵路通票」、預約指定座席
② 在車站等指定窗口領取通票等
③ 可使用自動檢票機 指定座席售票機

※海外購買交換證、國內販售及網路販售,任一購買方式②以後的順序都同上。
遲早被限
到時又extend
旅行社要做生意架嘛
繼續用舊價買MCO 一樣可以用機劃位
貴4000根本買唔落手 Ekinet可以完美取代佢個網嘅功能
中部 關西入就慘啲 繁忙期可能要硬食
其實Pass客指定席數據佢而家已經有
上次見站員出Ekinet飛都要喺MARS逐張揀「回數券等利用」再揀「JR Pass」去出¥***
所以要限一早限咗
九州都係自家pass平先限,同西仔合作嗰張貴嘢冇限
你講山陰山陽北九州pass? 上次拎黎坐新大阪<->熊本一日已經回本
一日回本你唔好咁痴線
指定席請課金
四國真係自由席重好

好多特急都係一抽車得半卡/幾行係指定席
020年5月20日(水)以降に「特大荷物」を車内へ持ち込む際は、一部指定席車両の最後部に設定された
「特大荷物スペースつき座席」の事前予約が必要となります。予約せずに持ち込まれた場合は
持込手数料(1,000円・税込)が必要となりますのでご注意ください。

想知佢到時點實行
實有好多港豬同蝗蟲唔book就放埋去
之後都book左果堆投訴冇位放
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞