日本鐵道消息及旅遊情報交流區(51)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
情況同Jakarta mrt 一樣,車身設計跟日本國內形式
由網走落釧路再出札幌
咁就唔洗搭回到車又可以玩盡網走, 知床, 摩周屈斜路同釧路
老實講,東京飛北海道太快喇,火車點鬥
東京飛道東更加唔使講
咪係
係釧路坐4粒鐘番札幌
真係屎忽痛
架車又熱
我就去程東京直飛釧路,釧路返札幌先JR
單程都仲可以
同埋放空睇風景係好ok
esp 紅葉時期
由網走落釧路再出札幌
咁就唔洗走回頭路又可以玩盡網走, 知床, 摩周屈斜路同釧路
永續885
好過又搵水戶整款成架車都係木嘅嘢
越南鐵路行米軌,地鐵又係唔係呢?
剛剛睇完三日兩夜路線巴士 札幌去網走
九州2011年 廢左幾多列特急?
連越南都用日本車
等長崎新幹線大重組.但好似冇新車
網走落釧路九成要坐頭班車
阿佐鐵路營業系數900幾
得一個站既私鐵

上飯田平安通一樣係一個站但名列前矛
胡志明市買日本車
河內買中國車
我睇到日本車貴約十%左右.中車睇住日車個價報.香港實係中車
資料有誤,delete 咗條tweet
要呀,6:41開車到釧路已經10點幾
天都未光

當然分幾日玩啦
Day 1 網走市
Day 2 網走->摩周屈路->網走
Day 3 網走->知床->釧路
Day 4 釧路->釧路濕原->釧路
香港應該用唔到STRASYA標準嘅車
第二第三日距離幾遠下,點解唔在摩周湖/知床過晚夜先?
如果想一次玩哂道東道北
初步諗過先內陸機飛女滿別,
然後網走>釧路>根室
再內陸機由根室經札幌去稚內
咁可唔可行
我嗰時係因為一個人去, 懶得搵摩周/知床邊間溫泉旅館受毒撚玩, 所以一次過book 3晚網走 Dormy + 兩晚釧路 La Vista算
冇話唔可行嘅, 不過我自己就唔會搭咁多程內陸機
比我會分開兩次去, 搭搭碌火車
網走落釧路九成要坐頭班車
當然分幾日玩啦
Day 1 網走市
Day 2 網走->摩周屈路->網走
Day 3 網走->知床->釧路
Day 4 釧路->釧路濕原->釧路
如果想一次玩哂道東道北
初步諗過先內陸機飛女滿別,
然後網走>釧路>根室
再內陸機由根室經札幌去稚內
咁可唔可行
冇話唔可行嘅, 不過我自己就唔會搭咁多程內陸機
比我會分開兩次去, 慢慢碌火車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞