[升學意見]嚴選top英國大學

1001 回覆
27 Like 12 Dislike
屌 UEA 真係咁廢?
搞到好似一畢業就失業咁

巴打咩科?
屌 UEA 真係咁廢?
搞到好似一畢業就失業咁

巴打咩科?

仆街電腦
屌 UEA 真係咁廢?
搞到好似一畢業就失業咁

巴打咩科?

仆街電腦

宜家返緊咩工?
屌 UEA 真係咁廢?
搞到好似一畢業就失業咁

巴打咩科?

仆街電腦

宜家返緊咩工?

未畢業 但好驚一畢業就失業
屌 UEA 真係咁廢?
搞到好似一畢業就失業咁

巴打咩科?

仆街電腦

宜家返緊咩工?

巴打year3? 預咩hon grad?
屌 UEA 真係咁廢?
搞到好似一畢業就失業咁

巴打咩科?

仆街電腦

宜家返緊咩工?

預2-1 /1
點睇Leeds
屌 UEA 真係咁廢?
搞到好似一畢業就失業咁

巴打咩科?

仆街電腦

宜家返緊咩工?

但uea近年排名升得好快
屌 UEA 真係咁廢?
搞到好似一畢業就失業咁

巴打咩科?

仆街電腦

宜家返緊咩工?

同Surrey 同樣原因
都係格硬boom錢落去
說算排名高又點 間學校熔熔爛爛咁
點睇Leeds

上面個list都有 唔差既
你讀咩科?
IC 垃圾u

利申:讀緊
Durham

利申:讀緊

Year幾

有無話邊間收master比較鬆手又比較多人識?
香港讀緊yr3 已經肯定2.1無望

其實除左G5 大部分既master都幾鬆手
英國大學多數係易入難出

我叫睇過下啲entry requirement 英國top 50果啲多數都收2.1或以上 最怕有錢都無書讀

識人2:2 入左Warwick MBA
生命滿希望呀巴打

Sor 唔sure係唔係MBA 但肯定佢係Warwick讀business related既master

係英國既大學入面頭50呀
我search除左墊底果堆之外都無乜肯收2.2

衰d講句master係用黎洗底 如果唔係搵間勁野 不如留返d錢好過

我而家呢個degree老細寧願請ive仔
因為ive教曬practical野
u反而淨係教理論到頭來乜都唔識
有無話邊間收master比較鬆手又比較多人識?
香港讀緊yr3 已經肯定2.1無望

其實除左G5 大部分既master都幾鬆手
英國大學多數係易入難出

我叫睇過下啲entry requirement 英國top 50果啲多數都收2.1或以上 最怕有錢都無書讀

識人2:2 入左Warwick MBA
生命滿希望呀巴打

Sor 唔sure係唔係MBA 但肯定佢係Warwick讀business related既master

係英國既大學入面頭50呀
我search除左墊底果堆之外都無乜肯收2.2

衰d講句master係用黎洗底 如果唔係搵間勁野 不如留返d錢好過

我而家呢個degree老細寧願請ive仔
因為ive教曬practical野
u反而淨係教理論到頭來乜都唔識

巴打讀咩科?
屌 UEA 真係咁廢?
搞到好似一畢業就失業咁

巴打咩科?

仆街電腦

宜家返緊咩工?

UEA soc sci 幾勁
點睇Leeds

上面個list都有 唔差既
你讀咩科?

Leeds最好係咩科?點好法?
問題就黎 有好多間排名好高但係香港名氣唔大 e.g UEA Lancaster Leicester Sussex etc

小弟lancaster first hon

現職ibank
Leeds llb點睇
另外想知Kings llb 係咪好難入 LNAT收好高?
問題就黎 有好多間排名好高但係香港名氣唔大 e.g UEA Lancaster Leicester Sussex etc

現職ibank

Front office?無父幹?
請問巴打 如果係英國讀master「專攻英國文學」,邊間大學比較好?(除劍橋牛津)另外需要準備咩呢?

現職ibank

yes, no
有父幹我做緊svp了我估

現職ibank

yes, no

當然我去英國讀書係父幹
如果咁計的話

現職ibank

yes, no

當然我去英國讀書係父幹
如果咁計的話

可唔可以講下同你一齊grad果d宜家點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞