[升學意見]嚴選top英國大學

1001 回覆
27 Like 12 Dislike
warwick十幾年前只係好過雞u少少。
傳聞美國啲HR係咁排英國啲大學:

1. oxbridge
2. icl ucl
3. others

係唔係調轉左 ? 以前warwick好撚威 , 而家先廢左好多
有名你叫 , woxbridge
遲啲去university of kent exchange
呢間點睇
<blockquote>warwick十幾年前只係好過雞u少少。

1. oxbridge
2. icl ucl
3. others

係唔係調轉左 ? 以前warwick好撚威 , 而家先廢左好多
有名你叫 , woxbridge</blockquote>

你去訪問下啲老嘢,有邊個覺得warwick勁?

你知唔知19陶傑係ww佢幾咁proud自己係ww仔 ? 我識一個國際唱片公司高層講到明話去英國讀書一定要讀ww . 反而係老野先鐘意ww . woxbridge唔係我作架大佬 .
以前durham chem收左我 但係中大又有offer 最後揀左留係香港

其實真係好on9 cu engine不如唔好讀

巴打你幾多分?
岩岩收到Queen Mary offer
間間都一般
遲啲去university of kent exchange
呢間點睇

遲下去kent讀 我都想知呢間點
<blockquote><blockquote>&lt;blockquote&gt;warwick十幾年前只係好過雞u少少。

1. oxbridge
2. icl ucl
3. others

有名你叫 , woxbridge&lt;/blockquote&gt;

你去訪問下啲老嘢,有邊個覺得warwick勁?</blockquote>
你知唔知19陶傑係ww佢幾咁proud自己係ww仔 ? 我識一個國際唱片公司高層講到明話去英國讀書一定要讀ww . 反而係老野先鐘意ww . woxbridge唔係我作架大佬 .</blockquote>

warwick而家係好勁我同意。
不過19當年讀雞u亦係事實。

你掉轉左呀 , 而家真係一d都唔勁 , 都冇人再叫woxbridge依樣野 .ww個reputation係前人打番黎 , 而家真係唔會係最top既大學

UCL就係得呢幾科勁 其他個d科可以差到唔入top 10. Durham overall一定勁過ucl, 大把oxbridge reject去durham. Bristol係uk名氣真係幾高 大把top tier consulting firm會請Bristol&amp;amp;gt;ucl

At the end 都係純粹個人意見

睇你用香港人定local既perspective
好多local會揀durham/bristol 而唔揀ucl 係因為ucl係london, 佢地好多都覺london太貴
所以勁既local好多時都揀non london u, 而勁既香港人就prefer g5

粉絲絲打讀邊間?

Science 特別係engine 就廢係真
但overall Durham 勁d ?!
Durham top 嘅科係偏文
History law 呢啲
Law in local uk or hk perspective worse than ucl
History 大ucl dd 但ucl history 同樣top
Stat math business Durham 廢撚到西喎
local 揀Durham 讀文科可能真
Local 揀Bristol engineer especially aerospace 都有可能 但講majority Bristol > ucl 就收皮啦
幫朋友問
個朋友想讀law,想問各位巴打咁樣排好唔好?
1. Warwick
2. York
3. Birmingham
4. Manchester
5. Sussex

見上面好似唔少巴打話sussex麻麻

今年manchester 會好易入,因為好多星加坡仔唔會申請,反之佢地會湧晒去啲approved llb.

少年你太年輕了 我記得我上過佢地個bar soc睇 只要有Singapore passport邊間u都可以 佢個list只係用黎禁止其他國家既人入去攞牌 搶機會
&lt;blockquote&gt;&lt;blockquote&gt;&amp;lt;blockquote&amp;gt;warwick十幾年前只係好過雞u少少。

1. oxbridge
2. icl ucl
3. others

有名你叫 , woxbridge&amp;lt;/blockquote&amp;gt;

你去訪問下啲老嘢,有邊個覺得warwick勁?&lt;/blockquote&gt;
你知唔知19陶傑係ww佢幾咁proud自己係ww仔 ? 我識一個國際唱片公司高層講到明話去英國讀書一定要讀ww . 反而係老野先鐘意ww . woxbridge唔係我作架大佬 .&lt;/blockquote&gt;

不過19當年讀雞u亦係事實。

你掉轉左呀 , 而家真係一d都唔勁 , 都冇人再叫woxbridge依樣野 .ww個reputation係前人打番黎 , 而家真係唔會係最top既大學

陶傑自己會考考得差 升唔到al就去英國讀al 入左ww之後返黎係咁吹奏Ww 你今時今日點解識依間野都係因為佢係咁吹奏咋
Sheffield
In manchester we trust
巴打話最好揀返Russell group既大學
但Russell group 都有成24間
佢2012年又加左幾間u 過多幾年分分鐘有成30間喺RG到時都變到好似無乜參考價值咁
得2:2想讀science 嘅master 有咩好意見
巴打話最好揀返Russell group既大學
但Russell group 都有成24間
佢2012年又加左幾間u 過多幾年分分鐘有成30間喺RG到時都變到好似無乜參考價值咁

其實係呀 所以你諗下如果唔係Russell group 會點
係Russell group唔等於好u 但唔係Russell group就好打有限
<blockquote><blockquote>&lt;blockquote&gt;&lt;blockquote&gt;&amp;lt;blockquote&amp;gt;warwick十幾年前只係好過雞u少少。

1. oxbridge
2. icl ucl
3. others

有名你叫 , woxbridge&amp;lt;/blockquote&amp;gt;

你去訪問下啲老嘢,有邊個覺得warwick勁?&lt;/blockquote&gt;
你知唔知19陶傑係ww佢幾咁proud自己係ww仔 ? 我識一個國際唱片公司高層講到明話去英國讀書一定要讀ww . 反而係老野先鐘意ww . woxbridge唔係我作架大佬 .&lt;/blockquote&gt;

不過19當年讀雞u亦係事實。</blockquote>
你掉轉左呀 , 而家真係一d都唔勁 , 都冇人再叫woxbridge依樣野 .ww個reputation係前人打番黎 , 而家真係唔會係最top既大學</blockquote>

陶傑自己會考考得差 升唔到al就去英國讀al 入左ww之後返黎係咁吹奏Ww 你今時今日點解識依間野都係因為佢係咁吹奏咋

大撚把人香港考得差去英國考al勁入名U , 香港考得差代表到d咩 ? 唔好玩啦老細 , 我識ww因為陶傑都講得出 , 真係比個服你 . 原來woxbridge係陶傑吹出黎 , 咁撚有影響力架佢 ? 而家dup左係事實 , 以前勁都係事實
&lt;blockquote&gt;&lt;blockquote&gt;&amp;lt;blockquote&amp;gt;&amp;lt;blockquote&amp;gt;&amp;amp;lt;blockquote&amp;amp;gt;warwick十幾年前只係好過雞u少少。

1. oxbridge
2. icl ucl
3. others

有名你叫 , woxbridge&amp;amp;lt;/blockquote&amp;amp;gt;

你去訪問下啲老嘢,有邊個覺得warwick勁?&amp;lt;/blockquote&amp;gt;
你知唔知19陶傑係ww佢幾咁proud自己係ww仔 ? 我識一個國際唱片公司高層講到明話去英國讀書一定要讀ww . 反而係老野先鐘意ww . woxbridge唔係我作架大佬 .&amp;lt;/blockquote&amp;gt;

不過19當年讀雞u亦係事實。&lt;/blockquote&gt;
你掉轉左呀 , 而家真係一d都唔勁 , 都冇人再叫woxbridge依樣野 .ww個reputation係前人打番黎 , 而家真係唔會係最top既大學&lt;/blockquote&gt;

大撚把人香港考得差去英國考al勁入名U , 香港考得差代表到d咩 ? 唔好玩啦老細 , 我識ww因為陶傑都講得出 , 真係比個服你 . 原來woxbridge係陶傑吹出黎 , 咁撚有影響力架佢 ? 而家dup左係事實 , 以前勁都係事實

Woxbridge係代表緊一個annual conference between ww and oxbridge既business school咋喎
又唔係表示ww係僅次於oxbridge既意思
況且除左woxbridge仲有Doxbridge,Loxbridge......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞