[升學意見]嚴選top英國大學

1001 回覆
27 Like 12 Dislike

Btw Oxford 10 月頭先Michaelmas Term, 點會13 個week?

巴打講得好 條友都唔知係咪吹
巴打你咩college? 我以前in merton college收左皮

咩college 唔講啦,btw oxford 冇女囉痴線

巴打邊個year?

我就報MSc Finance, 但係諗緊2nd choice放咩好

IWM 好似幾好 保險啲就economics strategy for business
Btw 我都係up下其實 我都唔清楚details

你都係IC? 我諗緊2nd放 IWM家F&A...

唔係啦 前兩日個個 廢事係度講
巴打點睇IC Business School, 呢幾年係咁沖緊排名

依幾年係沖得好勁 我d fd話佢最好係career support, interview preparation 同埋有d company可以直接put you through screening to interview.
佢d stat入ibank fo既人好多(MSc finance) 特別係s&t因爲d course 比較quantitative.

不過overall Master in management/finance 都係lse好d

讀緊Durham business management

我想入account and finance 你係點上?
有無人報左/讀緊英國嘅medic

讀緊ww maths表示d人真係好撚勁

巴打你咩college? 我以前in merton college收左皮

想報Oxbridge master巴打有無咩貼士

咩科?First hon + strong reference 係必須
Oxford 會睇你writing example. 搵人proof read 先好upload

巴打邊個year?

一年咁少人... 唔講啦

巴打邊個year?

有無寫過apology letter先?

巴打邊個year?

Sor 好少群香港人, 咩apology letter?
Btw 巴打Oxford?

Sor 好少群香港人, 咩apology letter?
Btw 巴打Oxford?

温collection啦你

利申:絲
Leeds
之前報UCAS收到Ox, IC, UCL offer但係比KCL turn down咗點撚解
利申:窮撚冇錢take ox個offer入咗中大math

巴打幾分?

25分 7+7+5+3+3 英國報數學就真係睇你core+M1/2分邊似得香港咁on9
之前報UCAS收到Ox, IC, UCL offer但係比KCL turn down咗點撚解

巴打幾分?

25分 7+7+5+3+3 英國報數學就真係睇你core+M1/2分邊似得香港咁on9

點解唔去ic?同埋如果知自己冇錢 點解又要報依d咁費既大學

No offence

巴打幾分?

點解唔去ic?同埋如果知自己冇錢 點解又要報依d咁既大學

No offence
Leeds

點解咁多人屌打leeds 介唔介意講下

No offence

Ox個名好似勁過IC我覺得 果陣冇稔咁多報咗先算
同埋我係驚中文唔夠3先報定UCAS做後備,如果真係冇3我奶鞋底奶屎忽都會奶啲錢供我去讀
利申:窮人註定冇尊嚴冇地位比人笑慣唔洗戴頭盔

No offence

同埋我係驚中文唔夠3先報定UCAS做後備,如果真係冇3我奶鞋底奶屎忽都會奶啲錢供我去讀

讀4年要百幾萬,你要做鴨先賺到

No offence

唔洗咁自卑 至少要奶你都奶到

巴打幾分?

咁predict嘅grade le? Ucas唔係睇predicted grade 咩?
點睇Oxford Brookes? 搵緊exchange lol

同Oxford差幾皮喎 Brookes

巴打幾分?

咁predict嘅grade le? Ucas唔係睇predicted grade 咩?

Predicted 7+7其他冇寫
Offer係core+M2+any:6+6+5

遲下去kent讀 我都想知呢間點

冇人理 輕輕一推

我答 大家想知啲咩
但喺呢個po講kent好似唔多好 名氣又冇 排名又冇

黎緊會去讀statistic master, 想睇下其實呢間係香港其實有冇人識
都想知道下其實讀statistic有冇話邊間出名, 不過我報左幾間都係得kent收(我係轉系去讀statistic)

我唔係好熟stat唔好意思 不過以我所知kent既stat唔係出名
kent有人識既 不過你預都係喺番英國讀過既人先識咁囉

巴打讀緊kent
想知u life多唔多野玩
如無意外遲啲會嚟exchange

join下society 去下clubbing果啲都仲有嘅
不過town就真係唔大 冇咩行 夠日常生活同行下街咁

係咪近London?
有冇成日出去玩

遲下去kent讀 我都想知呢間點

冇人理 輕輕一推

我答 大家想知啲咩
但喺呢個po講kent好似唔多好 名氣又冇 排名又冇

黎緊會去讀statistic master, 想睇下其實呢間係香港其實有冇人識
都想知道下其實讀statistic有冇話邊間出名, 不過我報左幾間都係得kent收(我係轉系去讀statistic)

我唔係好熟stat唔好意思 不過以我所知kent既stat唔係出名
kent有人識既 不過你預都係喺番英國讀過既人先識咁囉

巴打讀緊kent
想知u life多唔多野玩
如無意外遲啲會嚟exchange

join下society 去下clubbing果啲都仲有嘅
不過town就真係唔大 冇咩行 夠日常生活同行下街咁

係咪近London?
有冇成日出去玩

得london算近 kent係邊緣地區
唔算出得多 哪有錢
搭單想問下
我係澳洲d所謂八大讀undergrad, 有2:1hon(通常澳洲既undergrad係無hon)
家下諗緊打算可能橫跨地球去UK讀番個master
academic references應該會搵到一個好撚鳩勁既同一個一d都唔勁既黎幫我寫references (雖然同我黎緊想讀既科無太大關係 )

報UCL好定Edinburgh好,雖然兩間都話收2:1hon但係我驚UCL唔太穏陣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞