[升學意見]嚴選top英國大學

1001 回覆
27 Like 12 Dislike
細佬黎緊諗住去英國一年exchange, 咁宜家有3個選擇:Aston U, U of Aberdeen &
U of Sussex,我想問邊間名氣比較大?

3間入面 aderdeen最好 老校+曾經威過黎 但係Scotland 仲要係最北 好唔好玩就唔知但就一定凍到hihi
細佬黎緊諗住去英國一年exchange, 咁宜家有3個選擇:Aston U, U of Aberdeen &

3間入面 aderdeen最好 老校+曾經威過黎 但係Scotland 仲要係最北 好唔好玩就唔知但就一定凍到hihi

利申 唔識geog
King's college London 可以嗎
Engine grad school 唔計G5
係咪Southampton university 最好最出名?佢地research 資源好似好多
Btw 諗緊去美國定英國讀engine

唔該晒巴打,我仲有樣野想問,我睇qs ranking, Aston排3百幾,Aberdeen排百幾;但睇返英國本土排名,前者反而高過後者,Aston係英國係咪冒起得好勁?
仲有,我去到諗住讀business, Aston既Faculty of business係英國係咪都算top?
high 2:1 cs grad 想報master
其實hku同英國u會唔會有好大差別
另外英國top u果啲有冇機
依家先報ucl Edinburgh taught master 仲有無機
我打算報個科係比較冷門既野黎
我見其他科d人好似早幾個月已經報
依家先報ucl Edinburgh taught master 仲有無機
我打算報個科係比較冷門既野黎
我見其他科d人好似早幾個月已經報

報左先算啦
其實foundation 真係幾正,一個比較容易既途踁比你入D排名高既u😂
其實foundation 真係幾正,一個比較容易既途踁比你入D排名高既u😂

美國啲cc仲正

美國啲cc仲正

英國學費平D

美國啲cc仲正

英國學費平D

但美國嘅U普遍勁啲(成堆UCLA, UC Berkeley; NYU完爆UCL等以下大學)
香港HR連咩叫 Russell group 都唔知啦

係唔係Russell group都根本唔重要
如果讀到中三無讀 又想去英國讀書 應該去邊 有無介紹
如果讀到中三無讀 又想去英國讀書 應該去邊 有無介紹

想去讀u?
搵agent問下 睇下有冇foundation college收啦
St Andrews 都好勁 好高貴....但係係upper class 大學...一般人學習好都入唔到..葡萄
Surveying 邊間好
巴打點睇 university of westminster 嘅planning
Electrical/electronic Engine點排?
Electrical/electronic Engine點排?

同求
唔計oxbridge ic
Southampton 全uk 都幾高排名
仲有Loughborough 好似top 5

同求

Ic又係收得好高

同求

Ic又係收得好高

Bath Bristol
cantab?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞