[升學意見]嚴選top英國大學

1001 回覆
27 Like 12 Dislike
想問下imperial chem/chem engine 通常收dse幾多分
淨係搵到a level嗰分

真心唔清楚
不如你話你predicted grade 睇下有冇機會?

Core 5*M2 5* Phy 5* Chem 5*
Glasgow 同Lancaster (A&F)
大家認為點排
收左offer 唔知邊間好d
大家認為點排

Glasgow 就讀四年
Glasgow 就老牌D,不過近幾年Lancaster business 好似幾出名
我個人就prefer Glasgow
Btw 你係dse? 我記得我上年Glasgow 個offer好似係4科level 4 所以我個人認為如果成績普通既話入Glasgow 性價比唔錯,如果你唔介意4年既話,不過Glasgow 學費好似平過Lancaster 好多
讀完hd入英國year2難唔難?

英國冇得直升yr2架wo 就算本身係英國讀yr1 tran u都係要重讀yr1 當然間學校會話有exceptional case可以直上yr2 但我覺得就算hd爆4都應該唔得

我係 hd 直入yr2
我以為直入yr2/yr3 係英國係好普遍既事
大家認為點排

Glasgow 就讀四年
Glasgow 就老牌D,不過近幾年Lancaster business 好似幾出名
我個人就prefer Glasgow
Btw 你係dse? 我記得我上年Glasgow 個offer好似係4科level 4 所以我個人認為如果成績普通既話入Glasgow 性價比唔錯,如果你唔介意4年既話,不過Glasgow 學費好似平過Lancaster 好多

因為我Lancaster 係揀1年industries
所以都係4年
我係a level
Glasgow offer 就A*A*B/AAA
Lancaster 就AAB

正常排ucas 應該就高offer first choice
但Lancaster 就有得比我intern 一年

所以我都唔太識揀
同埋今日係我中大reply offer deadline
佢只復左IBBA Offer (個人覺得accounting 無望)
佢要deposit 一萬所以仲未復佢

唔知放棄中大去英國會唔會好傻?
佢只復左IBBA Offer (個人覺得accounting 無望)

你又唔講英國邊度,撚知你傻定笨柒呀?

爬文啦撚樣
人地上兩樓咪講撚左邊間大學囉
自己唔睇清楚仲咁撚串

Sorry 唔記得quote番
nottingham engine, 要我中文3

兩個月都未收到leeds

爬文啦撚樣
人地上兩樓咪講撚左邊間大學囉
自己唔睇清楚仲咁撚串

屌,唔講清楚Glasgow 定 Lancaster 點比

Glasgow > CU > Lancaster
留名

Glasgow > CU > Lancaster

Thank you so much
讀完hd入英國year2難唔難?

英國冇得直升yr2架wo 就算本身係英國讀yr1 tran u都係要重讀yr1 當然間學校會話有exceptional case可以直上yr2 但我覺得就算hd爆4都應該唔得

我係 hd 直入yr2

你係真係入到hd上英國yr2
見你講到hd上yr3都有機 你應該知英國大學讀3年架可
Btw識人由閪u tran到去Leicester
不過我諗我個list到果d都應該幾難tran
留名

我係 hd 直入yr2

我知 我今年已經year3 今年grad
Cardiff u

我係 hd 直入yr2

Cardiff u

介唔介意講你hd gpa幾多 入左咩科 比大家參考下

我係 hd 直入yr2

Cardiff u

係真係得
hd gpa 3.5 左右已經有學校比 year 2-3 direct entry, 當然唔係啲排名好top 既學校

Cardiff u

係真係得
hd gpa 3.5 左右已經有學校比 year 2-3 direct entry, 當然唔係啲排名好top 既學校

真心唔知
原來真係得
Essex點睇
想係佢度讀master of art history
Essex點睇
想係佢度讀master of art history

全英29
research 全國第4
我見我gpa應該得2:2倒 (樹仁英文)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞