[升學意見]嚴選top英國大學

1001 回覆
27 Like 12 Dislike
幫人問:
city law同UEA Sheffield Exeter Birmingham LLB邊個入pcll機會大啲
pcll其實係計core average/ all law subs average?

其實仲有Durham 不過入到就唔洗諗一定durham既應該

Core Exeter birming city shef uea

感謝巴打

唔好玩啦大佬
如果唔係g5入pcll既機會一定低過city 人地city起碼都會變返一半自己人
英國要core 65 你話邊個難d喇

Core Exeter birming city shef uea

感謝巴打

唔好玩啦大佬
如果唔係g5入pcll既機會一定低過city 人地city起碼都會返一半自己人
[quote]點睇Bath York Glasgrow St Andrews Liverpool Southampton Queen Mary 同北愛間QUB

你依到依幾間論名氣既話Southampton最好
之後Liverpool (董建華係依間)所以都會有人識
其他bath York qm 依d 係英國本土勁 但如果你係想返香港做野既話 建議揀返Southampton

唔同意 soton 最好名氣
講名氣bath + St. Andrews > soton > glas ~ Liverpool >= qm > qub

其實睇你咩科既姐
我又唔覺得St. Andrews香港多人識
我再重申依個post係集中討論香港既名氣
淨係計local既話 好多學校都屌打我上面個list

遲下去kent讀 我都想知呢間點

冇人理 輕輕一推

我答 大家想知啲咩
但喺呢個po講kent好似唔多好 名氣又冇 排名又冇

黎緊會去讀statistic master, 想睇下其實呢間係香港其實有冇人識
都想知道下其實讀statistic有冇話邊間出名, 不過我報左幾間都係得kent收(我係轉系去讀statistic)

感謝巴打

唔好玩啦大佬
如果唔係g5入pcll既機會一定低過city 人地city起碼都會變返一半自己人

點睇大量ww撚先
oxford巴打讀咩科?

你聽佢吹啦,佢講d嘢完全錯,唔識嘢,ox屎就有佢讀。

完全錯 不了 解釋都廢事同啲垃圾講

感謝巴打

唔好玩啦大佬

點睇大量ww撚先

你都識講大量ww撚
Ww勁過exeter果d咁多

唔好玩啦大佬

點睇大量ww撚先

你都識講大量ww撚

同埋返city讀係同返自己香港人鬥
係英國讀只會比鬼仔波仔屌打
<blockquote><blockquote>

Durham business math 廢
做多少少功課啦

收撚皮啦 喺英國讀撚左7年 轉過2間中學 熟唔撚過你我切</blockquote>

Durham maths都okay
但business個啲真係唔難入 一定有clearing 同計中文

咁你依家讀邊間</blockquote>

真係讀math 唔會揀dur
Cam ic ww ucl~lse
現實當然 cam ic ~ lse (joint course) ucl~ww dur唔入流

maths ucl > ww ?

點睇大量ww撚先

你都識講大量ww撚

睇你點睇 唔知city 爛唔爛grad
喺英國就有讀下書輕鬆second up 唔講分數
<blockquote><blockquote>嚴選英國大學,除咗oxbridge之外,最有成本效益嘅一定係ucl, 不論 llb, science, medicine, archi, histroy, 所有學科都係uk top幾。

icl lse? 老實講,只係某啲科拍住ucl, 當然,都好好。

如果無錢嘅,睇咩科,其實都差唔多。

ic science maths engine 勁過ucl好撚多下話 . medi就唔清楚 . 大部份ic有既科都好top , 相反ucl唔係囉</blockquote>
ic得stem科可以咁比架咩</blockquote>

所以咪話ucl勁囉,一間打兩間。

咁你揾d ucl有既科同ic冇既科比又點比
所以我咪話ic有既科大部份都top過你ucl ,
學上面話齋 , ucl最勁archi law etc , d science , engine點同ic比
<blockquote>oxford巴打讀咩科?

你聽佢吹啦,佢講d嘢完全錯,唔識嘢,ox屎就有佢讀。</blockquote>

其實你個人格咁鳩垃圾讀乜撚書都冇用
&lt;blockquote&gt;oxford巴打讀咩科?

你聽佢吹啦,佢講d嘢完全錯,唔識嘢,ox屎就有佢讀。&lt;/blockquote&gt;

其實你個人格咁鳩垃圾讀乜撚書都冇用

你都識講大量ww撚

真係輕鬆咩

真係輕鬆咩

有個frd 讀Kings Hku joint law program 依家無左轉同ucl搞 頭一年Kings 同Hku 佢話d grade 爛到仆街 65 uk = second up 65 in Hku = c range 唔知係咪真

真係輕鬆咩

我覺得唔輕鬆

真係輕鬆咩

有個frd 讀Kings Hku joint law program 依家無左轉同ucl搞 頭一年Kings 同Hku 佢話d grade 爛到仆街 65 uk = second up 65 in Hku = c range 唔知係咪真

如果law 65先得c range 咁a range咪要8字?
讀law可唔可能8字

真係輕鬆咩

如果law 65先得c range 咁a range咪要8字?
讀law可唔可能8字

咁咪姐係話hku派分囉 香港既大學個分同英國大學既分唔可以拎黎比較
香港個個都至少攞70分架啦 唔通又個個first hons?
香港拉curve 年年唔同分有唔同classification
只可以話香港d卷淺/比分鬆手
如果個個都覺得英國65 = 香港65 咁冇人去英國讀啦

真係輕鬆咩

我覺得唔輕鬆

巴打year2邊間?

真係輕鬆咩

我覺得唔輕鬆

巴打year?邊間?

讀law可唔可能8字

咁咪姐係話hku派分囉 香港既大學個分同英國大學既分唔可以拎黎比較
香港個個都至少攞70分架啦 唔通又個個first hons?
香港拉curve 年年唔同分有唔同classification

.... 據我所知 Hku 難啲派分 香港個個70都講得出 知唔知hku過3難幾撚多 有多過一半唔過 Hku 升唔倒上pcll 去英國讀實得都幾肯定

大把人抄dse去ww foundation law then city pcll 英國d 分鬆好撚多喎 你係咪讀law

讀law可唔可能8字

話Hku/ hk 俾分鬆手就知你咩料 真係讀law嘅了解下先講啦 個個gce non ju law 都話屌哂鬼好撚後悔 因為d frd 英國law 輕鬆2:1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞