[升學意見]嚴選top英國大學

1001 回覆
27 Like 12 Dislike
Bristol點同warwick,durham比
Bristol 係同Exeter 差唔多我覺得
Bath 就同warwick/durham 同一level
而依3間都勁過kcl 同edinburgh
Kcl雖然係4u 但真心bath wariwck durham個啲勁啲

不過都depends你計科定overall ranking

我明你講咩 但我講緊既係名氣
論多人識/名氣/Employability Bristol好屈機
都係果句 bath唔係Russell group 已經輸左一半

巴打econ計點排

Too個幾間就夠 thx

其實Econ唔係咩專業科 你可以參考下我個list
Kcl雖然係4u 但真心bath wariwck durham個啲勁啲

論多人識/名氣/Employability Bristol好屈機
都係果句 bath唔係Russell group 已經輸左一半

巴打econ計點排

quote]

係uk讀alevel既話 as 考得好既都應該有offer
係Lse/ucl難啲
好多放warwick做first choice都係因為比lse/ucl reject
跟住個2間insurance就睇你鐘意
Durham/bath/Bristol 個啲
好少見有人吹奏southampton
利申southampton畢業
有無話邊間收master比較鬆手又比較多人識?
香港讀緊yr3 已經肯定2.1無望
大家會點comment queen mary
Loughborough點睇
今年準備報engineering

報左
bath
Southampton
Sheffield
Manchester
Bristol

但最近呢幾年bath好似都幾好成績wo
應該點樣排個排名

報左
bath
Southampton
Sheffield
Manchester
Bristol

應該點樣排個排名

讀master
去左UEA
濕鳩agent本來仲叫我去Lancaster Sussex Leicester
去左UEA
濕鳩agent本來仲叫我去Lancaster Sussex Leicester

Lancaster好過UEA wor
小弟廢j讀緊bellerbys 嘅foundation
如果想入翻巴打所講嘅咁多間大學機會大不

Bellerbys根本學店 識人Bellerbys入左Durham

報左
bath
Southampton
Sheffield
Manchester
Bristol

應該點樣排個排名

Engine第一 ic第二 Southampton
好少見有人吹奏southampton
利申southampton畢業

巴打讀咩科 其實冇話吹唔吹奏 真心覺得southampton唔差 係最比人underestimate既學校

利申:之前都有offer但最後去左間更好既
都係果句廢事相認
Loughborough點睇

Loughborough 讀數幾出名
有無話邊間收master比較鬆手又比較多人識?
香港讀緊yr3 已經肯定2.1無望

其實除左G5 大部分既master都幾鬆手
英國大學多數係易入難出

巴打econ計點排

quote]

係uk讀alevel既話 as 考得好既都應該有offer
係Lse/ucl難啲
好多放warwick做first choice都係因為比lse/ucl reject
跟住個2間insurance就睇你鐘意
Durham/bath/Bristol 個啲

眼光獨到 ucas 比你玩到出神入化 不過等收皮

佢講到明top 我先講依幾間姐
報得top既econ 都係aim個3間架啦
AS 都起碼3-4個A ums唔差
其他個個啲 PS 寫得ok predicted grade 夠 我又真係唔明點解會唔得
最多係meet唔到offer
大家會點comment queen mary

表面睇唔差 Russell group+ London u
如果medic同dental呢?

依兩科間間都一樣架啦

依兩科間間都一樣架啦

依兩科間間都一樣架啦

認真答你 除左G5 Edinburgh都好神
另外Cardiff/ Glasgow 都唔差

依兩科間間都一樣架啦

認真答你 除左G5 Edinburgh都好神
另外Cardiff/ Glasgow 都唔差

戴返頭盔先
Medic身邊唔多人入到 唔太熟悉
都係聽d世叔伯話依幾間好
有個uncle係QE consultant
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞