[升學意見]嚴選top英國大學

1001 回覆
27 Like 12 Dislike
識人keele讀physio 好撚chur
仲要好多係香港差少少夠分入poly physio
LSE係歐洲就把炮
想回流香港搵工10個有8個都揸兜
ibank front office 每年一隻手都數得曬
完全俾local u屌打,吹大曬

你有冇考慮過local u同lse每年有幾多人grad, 簡單數學題

更重要係條on9仔眼中得ibank front office
其實讀到外國頂級名校點解仲要回流?香港又無前途,而家香港樓價仲要貴過倫敦
有冇後悔ww撚
留名
其實讀到外國頂級名校點解仲要回流?香港又無前途,而家香港樓價仲要貴過倫敦

港獨成功唔到就係因為太多你依d完全對家冇觀念冇歸屬感既人

你估咁易攞visa咩同埋始終對香港有感情

港獨成功唔到就係因為太多你依d完全對家冇觀念冇歸屬感既人

蝗孩就越黎越多越仆街,義務教育就越黎越洗腦,你可以搏下你細路第時會唔會用普通話鬧你點解有機會走冇走到既
係 hku 讀undergradate 同 postgraduate (master), 有出publication, 想去Cambridge 讀medical science 既mphil 當見識下,不過學費要300k hkd ,大家點睇?報既時候有咩注意?
巴打有冇話第時想做咩咁?
我都諗緊 。我宜家係hku 番緊工同時part-time讀緊醫療化驗既課程,pass 到兩年後到會有牌,人工都算okay,諗住儲一兩年錢就去。應該見識為主,亦當整靚個profile 第時有機會可能想試讀番medic。不過讀左我諗係醫院做野都應該有幫助。(外國d medical school 應該入到但好貴 ) 唔該哂巴打。(題外話:我之前都因某種原因報左City JD 同收到offer,但知道行情就reject 左offer law 真係好chur )
另外 既然你有出publication 有冇考慮過全職教大學?

我宜家係有d 高不成低不就,我又未去到可以教既level, 同埋知道自己應該唔夠能力同耐力靠做研究搵食。 我一直都想去英國讀書,係唔知邊間同讀咩好

可能你讀完mphil就覺得自己岩教呢
我見好多人讀mphil都係為左再上PhD 做教授

多謝你既支持 想問下Imperial係 medical field 係咪都好似出名?同埋如果想出名但又平d 有無邊間介紹?
呢世人最後悔就係去左Lancaster

同意

想去英國讀個Master 要幾多錢
唔想留係香港
本身讀緊Finance
各位巴絲打有冇平D嘅好推介

利申Shitty 公屋窮人
想問巴打product design 有咩好介紹
Leeds llb點睇另外想知Kings llb 係咪好難入 LNAT收好高?
有冇Law巴打 答一答我
Kcl llb係神科你入得Leeds姐係話有返咁上下成績 去間再出名d架啦eg Warwick

首先多謝返巴打
Warwick個town都真係比較細所以唔考慮

實不相瞞 其實我而家係喺度讀緊Law foundation.
我本身係16DSE 冇搞UCAS 點知有兩科好crucial嘅衰咗 入唔到local u 八月中去UK勁嗰啲U都收哂人 所以end up入咗foundation
本身英文okay dse 5 ielts 7.5 咁
其他成積 中規中矩

基本上
如果leeds就入硬
不過真係好想去london讀
想知如果咁樣排嘅話得唔得
King's
Leeds
Queen Mary
Durham/Bristol
(第五間諗唔到放咩)
唔該巴打
Leeds llb點睇另外想知Kings llb 係咪好難入 LNAT收好高?
Kcl llb係神科你入得Leeds姐係話有返咁上下成績 去間再出名d架啦eg Warwick

首先多謝返巴打

實不相瞞 其實我而家係喺度讀緊Law foundation.
我本身係16DSE 冇搞UCAS 點知有兩科好crucial嘅衰咗 入唔到local u 八月中去UK勁嗰啲U都收哂人 所以end up入咗foundation
其他成積 中規中矩

基本上
如果leeds就入硬
King's
Leeds
Queen Mary
(第五間諗唔到放咩)
唔該巴打

巴打係leeds uni讀foundation?

首先多謝返巴打

其他成積 中規中矩

基本上
如果leeds就入硬
King's
Leeds
Queen Mary
(第五間諗唔到放咩)
唔該巴打

如果你leeds真係入硬既話 咁姐係第五間點都揀間勁過leeds既博下啦 Southampton 同leeds差唔多 所以唔洗考慮 warwick 你又唔鍾意 勁既ucl lse果d又唔會收foundation 咁姐係你得返Manchester/Nottingham/ Birmingham 三間揀
三間之中 我會偏向man/bir 講真我真係諗唔到依兩間讀law有咩方別 bir既law應該勁d因為佢要考LNAT 但man就名氣搭夠 睇你個人喜好啦 兩個town都差唔多 都係咁多人大陸人
Manchester畢業
因為鍾意獌狗先揀

首先多謝返巴打

其他成積 中規中矩

基本上
如果leeds就入硬
King's
Leeds
Queen Mary
(第五間諗唔到放咩)
唔該巴打

聽講每年UCL都會收一個ww foundation既
manchester business
LSE係歐洲就把炮

想回流香港搵工10個有8個都揸兜

ibank front office 每年一隻手都數得曬

完全俾local u屌打,吹大曬

你有冇考慮過local u同lse每年有幾多人grad, 簡單數學題

更重要係條on9仔眼中得ibank front office

事實係lse唔比香港既大學好好多
好聽d沉過咸水
無咩特別
呢世人最後悔就係去左Lancaster

同意

師弟何出此言?
Newcastle 同Sunderland 真係頂級廢
我排
1. oxbridge
2. icl ucl lse
3 bristol edinburgh durham
4. kcl birmingham warwick lancaster southampton
5. qmcl machester newcastle leicester

Leeds le?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞