[升學意見]嚴選top英國大學

1001 回覆
27 Like 12 Dislike
Politics KCL Durham also good

多謝巴打意見
不過真心聽過有人asso 入oxford

佢寫明既 過3.8就會考慮

通常幾時會出offer 架 ?
btw 巴打有冇報香港既non ju ?

報呀 但比offer我都唔會讀 志在參與

報呀 但比offer我都唔會讀 志在參與

傻啦 Oxford Brookes就得
如果asso仔3.8都得 咁d人咁辛苦考4個A*為乜
難唔難入都係睇科
ucas報n展
收到ucl edin
ic Bristol rejected
有個frd又收到ucl 俾ic rejected

Engine黎講 IC Bristol好勁 reject都唔奇
我只可以話UCL係overall勁 IC LSE依d個別科目好勁
點睇UWE

雖然話Cy leung同佢老婆都係果間 但其實只係閪校一間 完全唔入流
點睇Greenwich?之前睇戲d電影成日都係個度取景

電影係果到取景 應該係果到靚 唔關大學勁唔勁事
印象中Greenwich好似冇主流大學
高錕都係university of greenwich
高錕都係university of greenwich

全英98
全球701+
自己諗

間間大學都緊會有勁人架啦 差在你讀完之後會唔會變其中一個
Politics KCL Durham also good

多謝巴打意見

據我所知KCL War Studies 全球馳名

分又唔講 科又唔講
撚知你咩

sor 囉
year 2 gpa >4 Psy

ucl大部人都係考alevel ib, dse過既唔洗一隻手都數得哂

IB要幾多分先入到ucl?

sor 囉
year 2 gpa >4 Psy

ucl大部人都係考alevel ib, dse過既唔洗一隻手都數得哂

睇乜科,應該34-39

睇乜科,應該34-39

想讀urban planning / real estate,但我應該得31,32分左右,Russell group 個堆係咪入唔到,除此之外有咩選擇

睇乜科,應該34-39

起碼36 好多人過40
點睇York? 係咪雞雞地?
留名
利申:入咗hku 放棄咗Warwick offer

睇乜科,應該34-39

想讀urban planning / real estate,但我應該得31,32分左右,Russell group 個堆係咪入唔到,除此之外有咩選擇

可以試下Russell group 尾嘅
留名

點解? Warwick 唔係好啲咩
留名

咩科
點睇York? 係咪雞雞地?

名氣唔大 但英國本土幾勁

想問下glasgow同aberdeen exchange既gpa要求
我得3.2左右(out of4.3) 是咪無咩機
好想去Scotland啊好想去哂成個highlands 好想日日聽Scottish accent

想問下glasgow同aberdeen exchange既gpa要求
我得3.2左右(out of4.3) 是咪無咩機
好想去Scotland啊好想去哂成個highlands 好想日日聽Scottish accent

之前搞就係Glasgow Edinburgh 係 2.9/4.0 OK,st Andrews 就3.2/4.0。你邊間大學exchange過去先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞