[升學意見]嚴選top英國大學

1001 回覆
27 Like 12 Dislike
都唔明點解咁多人衝去讀香港無人識既大學
屌我去美國讀ucla ucsd唔好
都唔明點解咁多人衝去讀香港無人識既大學
屌我去美國讀ucla ucsd唔好

但係美國兩年cc 無intern 可言喎
Sd都麻麻地tbh

如果law 65先得c range 咁a range咪要8字?
讀law可唔可能8字

咁咪姐係話hku派分囉 香港既大學個分同英國大學既分唔可以拎黎比較
香港個個都至少攞70分架啦 唔通又個個first hons?
香港拉curve 年年唔同分有唔同classification
只可以話香港d卷淺/比分鬆手
如果個個都覺得英國65 = 香港65 咁冇人去英國讀啦

話Hku/ hk 俾分鬆手就知你咩料 真係讀law嘅了解下先講啦 個個gce non ju law 都話屌哂鬼好撚後悔 因為d frd 英國law 輕鬆2:1

大佬 都話左係拉curve
香港至少一半入得返pcll
你究竟知唔知香港係點比分

如果law 65先得c range 咁a range咪要8字?
讀law可唔可能8字

咁咪姐係話hku派分囉 香港既大學個分同英國大學既分唔可以拎黎比較
香港個個都至少攞70分架啦 唔通又個個first hons?
香港拉curve 年年唔同分有唔同classification

.... 據我所知 Hku 難啲派分 香港個個70都講得出 知唔知hku過3難幾撚多 有多過一半唔過 Hku 升唔倒上pcll 去英國讀實得都幾肯定

大把人抄dse去ww foundation law then city pcll 英國d 分鬆好撚多喎 你係咪讀law

同埋 我想話你知 香港70唔等於first hons

.... 據我所知 Hku 難啲派分 香港個個70都講得出 知唔知hku過3難幾撚多 有多過一半唔過 Hku 升唔倒上pcll 去英國讀實得都幾肯定

大把人抄dse去ww foundation law then city pcll 英國d 分鬆好撚多喎 你係咪讀law

同你講真係得啖笑 你搵個Hku law 巴打入黎你就知自己幾撚柒

同你講真係得啖笑 你搵個Hku law 巴打入黎你就知自己幾撚柒

我係你就潛水算撚數
扮oxford仔已經柒
下次扮之前記得做好功課先

遲下去kent讀 我都想知呢間點

冇人理 輕輕一推

我答 大家想知啲咩
但喺呢個po講kent好似唔多好 名氣又冇 排名又冇

黎緊會去讀statistic master, 想睇下其實呢間係香港其實有冇人識
都想知道下其實讀statistic有冇話邊間出名, 不過我報左幾間都係得kent收(我係轉系去讀statistic)

我唔係好熟stat唔好意思 不過以我所知kent既stat唔係出名
kent有人識既 不過你預都係喺番英國讀過既人先識咁囉

你睇你幾on9 份PDF 證65 c range 無錯 你話點拉curve 問下Hku law 巴打你咪收皮攞 你1月番黎Oxford 睇下你條鄉下柒頭扮男神讀名校law 其實就垃圾gce + lnat or foundation enter Durham 打j 真係on9 到震

我係你就潛水算撚數
扮oxford仔已經柒

我係你就搵個Hku law巴打入黎收我皮啦 經驗學家 讀書好撚勁? G5 你都入唔撚倒渣話 踩人唔係Oxford 你都柒撚到

我係你就潛水算撚數
扮oxford仔已經柒

你睇你幾on9 份PDF 證65 c range 無錯 你話點拉curve 問下Hku law 巴打你咪收皮攞 你1月番黎Oxford 睇下你條鄉下柒頭扮男神讀名校law 其實就垃圾gce + lnat or foundation enter Durham 打j 真係on9 到震

真係屌你都廢9事

睇你點睇 唔知city 爛唔爛grad
喺英國就有讀下書輕鬆second up 唔講分數

真係輕鬆咩

有個frd 讀Kings Hku joint law program 依家無左轉同ucl搞 頭一年Kings 同Hku 佢話d grade 爛到仆街 65 uk = second up 65 in Hku = c range唔知係咪真

原來英國大學同香港大學比分鬆緊度係一樣架

嘩咁hku攞2:2去到英國咪攞哂first

Oxford仔諗野係唔同d

咪撚on9啦柒頭 柒撚左又唔撚認 又要扮Oxford 打j

我係你就潛水算撚數
扮oxford仔已經柒

我係你就搵個Hku law巴打入黎收我皮啦 經驗學家 讀書好撚勁? G5 你都入唔撚倒渣話 踩人唔係Oxford 你都柒撚到

No offence 好彩我唔係同你同一間 唔係既話我真係覺得同你做同學係我係恥辱
Oxford又點? 讀書勁又點? 做人最基本既禮貌都冇架係自己丟既 何必要喺度獻醜

我係你就潛水算撚數
扮oxford仔已經柒

No offence 好彩我唔係同你同一間 唔係既話我真係覺得同你做同學係我係恥辱
Oxford又點? 讀書勁又點? 做人最基本既禮貌都冇架係自己丟既 何必要喺度獻醜

Oxford個名就禁比一個人搞臭曬 好彩當年冇入到oxford

遲下去kent讀 我都想知呢間點

冇人理 輕輕一推

我答 大家想知啲咩
但喺呢個po講kent好似唔多好 名氣又冇 排名又冇

黎緊會去讀statistic master, 想睇下其實呢間係香港其實有冇人識
都想知道下其實讀statistic有冇話邊間出名, 不過我報左幾間都係得kent收(我係轉系去讀statistic)

我唔係好熟stat唔好意思 不過以我所知kent既stat唔係出名

巴打讀緊kent
想知u life多唔多野玩
如無意外遲啲會嚟exchange

Oxford個名就禁比一個人搞臭曬 好彩當年冇入到oxford

其實可能條友係Oxford brookes扮Oxford

巴打讀緊kent
想知u life多唔多野玩
如無意外遲啲會嚟exchange

我都識d kent既人 以我既記憶 佢地好似屌哂鬼 話個town柒
有無人報左/讀緊英國嘅medic

我覺得唔輕鬆

巴打year?邊間?

岩岩讀完final 邊間唔講啦

巴打year?邊間?

岩岩讀完final 邊間唔講啦

巴打係英國讀緊?
巴打點睇IC Business School, 呢幾年係咁沖緊排名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞