[升學意見]嚴選top英國大學

1001 回覆
27 Like 12 Dislike
巴打點睇Glasgow/Liverpool/York Premaster?

3間都係RG

下年諗住過去 讀Business方面

推下
Swansea點睇
巴打點睇Glasgow/Liverpool/York Premaster?

3間都係RG

點解要Pre Master?

本身GPA 太低 just pass

個人認為 York>Glasgow>Liverpool

唔知法律系男神巴打點睇

未讀過premaster,但有見過有人讀完premaster 轉大學升master
Swansea點睇

格攝
Swansea點睇

格攝

但係有冇人識?下年想去讀
Swansea點睇

格攝

隊Swansea足球隊實有人識㗎
講笑,讀乜先?

格攝

講笑,讀乜先?

Business jj 應該mkt

講笑,讀乜先?

頭先位巴打列個三間都比佢出名

3間都係RG

唔知法律系男神巴打點睇

未讀過premaster,但有見過有人讀完premaster 轉大學升master

唔該哂巴打你

講笑,讀乜先?

Gpa應該唔夠呀 btw感謝你

講笑,讀乜先?

點都唔會夠我低吧 有冇考慮讀Premaster?
留名

兩位都試下報master啦,得咗咪可以省番Premaster一年錢同時間
若果讀 MA politics,呢幾間大家點睇? SOAS, Durham, Warwick.

兩位都試下報master啦,得咗咪可以省番Premaster一年錢同時間

我去完成大學咋

唔知法律系男神巴打點睇

我會傾向Glasgow>York>Liverpool
York英國本土排名高 但香港少人識
同埋就算照計全球排名Glasgow高好多
若果讀 MA politics,呢幾間大家點睇? SOAS, Durham, Warwick.

一定唔會係SOAS先
其餘兩間各有各好

一定唔會係SOAS先
其餘兩間各有各好

點解唔好呢?
其餘兩間有何優缺點?

Master ge 話應該得Greenwich 但我寧願用多一年時間 可以讀一間好少少ge tbh

唔知法律系男神巴打點睇

我會傾向Glasgow>York>Liverpool
York英國本土排名高 但香港少人識
同埋就算照計全球排名Glasgow高好多

thx bro~!

我自己都係咁排 自己搵資料果陣QS同TH都係咁排 但因為冇乜朋友係英國果邊讀書 所以想上黎問下 真心thank you
留名

依幾年係沖得好勁 我d fd話佢最好係career support, interview preparation 同埋有d company可以直接put you through screening to interview.
佢d stat入ibank fo既人好多(MSc finance) 特別係s&t因爲d course 比較quantitative.

不過overall Master in management/finance 都係lse好d

讀緊Durham business management

我想入account and finance 你係點上?

好撚多大陸人,不過2018好似會搬上Durham ,果時u life 應該會好d

利申:讀緊,year2

讀緊Durham business management

我想入account and finance 你係點上?

好撚多大陸人,不過2018好似會搬上Durham ,果時u life 應該會好d

利申:讀緊,year2

好多durham柒頭 好開心

一定唔會係SOAS先
其餘兩間各有各好

點解唔好呢?
其餘兩間有何優缺點?

不論排名上同名氣上SOAS 都唔夠Durham Ww好
Durham就ranking高d
但ww係香港多人識d

一定唔會係SOAS先
其餘兩間各有各好

點解唔好呢?
其餘兩間有何優缺點?

不論排名上同名氣上SOAS 都唔夠Durham Ww好
Durham就ranking高d
但ww係香港多人識d

梗係啦,19才子都係嗰度出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞