[升學意見]嚴選top英國大學

1001 回覆
27 Like 12 Dislike

睇係咪專業人士 如果唔係 其實部分正確

Apply左kings 新科finance related course

但間學校本身無business school 禁讀唔讀得過?

依家得Strathclyde, cranfield, reading, queen Mary, Southampton

Kings 多左好多business Econ
但master 嘅話英國local lbs cranfield not bad

我會返香港工作,去唔去cranfield 好,好心煩
驚香港無人識,當雞校

Durham maths都okay
但business個啲真係唔難入 一定有clearing 同計中文

咁你依家讀邊間

ox

Okay你串得起
但係度個standard 可以低翻小小[black] [/black]

其實ox 都係睇college 我垃圾黎嘅

Okay你串得起
但係度個standard 可以低翻小小[black] [/black]

其實ox 都係睇college 我垃圾黎嘅

你oxbridge我比碌撚你含

你喜歡啦 ox 就讀13個禮拜 輕輕鬆鬆 你條垃圾喺英國上lecture la

Durham business math 廢
做多少少功課啦

收撚皮啦 喺英國讀撚左7年 轉過2間中學 熟唔撚過你我切

請問轉過兩間中學同識分大學勁唔勁有咩分別
好撚威喎

G5 都入唔撚到係唔知點解架
踩底左你讀嗰間真係唔撚好意思
幫人問:
city law同UEA Sheffield Exeter Birmingham LLB邊個入pcll機會大啲
pcll其實係計core average/ all law subs average?

其實仲有Durham 不過入到就唔洗諗一定durham既應該

收撚皮啦 喺英國讀撚左7年 轉過2間中學 熟唔撚過你我切

好撚威喎

oxford應該要開新module教manner同點respect其他人
幫人問:
city law同UEA Sheffield Exeter Birmingham LLB邊個入pcll機會大啲
pcll其實係計core average/ all law subs average?

其實仲有Durham 不過入到就唔洗諗一定durham既應該

Core Exeter birming city shef uea

好撚威喎

oxford應該要開新module教manner同點respect其他人

話左廢西
幫人問:

Core Exeter birming city shef uea

感謝巴打

好撚威喎

不能同意更多 身邊d oxford friend冇一個禁冇manner

好撚威喎

你讀名牌大學不過輸人格
識d oxbridge都好humble好勤力
真係成個風度岀唒嚟
你一定係成世人無野叻無朋友要刷存在感個d垃圾
慢慢靠大學名打J
Grad左翻去攞2,3萬個月

笑撚左 邊個initiate 先 串柒柒叫人做功課 撚完人話我輸風度 你呢啲人真係世撚界

Apply左kings 新科finance related course

但間學校本身無business school 禁讀唔讀得過?

依家得Strathclyde, cranfield, reading, queen Mary, Southampton

但master 嘅話英國local lbs cranfield not bad

驚香港無人識,當雞校

驚香港無人識,當雞校

我會prefer kings多過cranfield
名氣緊要啲

驚香港無人識,當雞校

名氣緊要啲

agger
可能我廢但真係未聽過cranfield
想問London U入面既queen mary, royal holloway, soas, goldsmith, city, st George 點排
邊間名氣好d?
想問London U入面既queen mary, royal holloway, soas, goldsmith, city, st George 點排
邊間名氣好d?

你唔講咩科點答你
royal holloway 偏文
soas 人文勁
Goldsmith 偏meida
St George 得醫科
qm 醫/law 勁
city cass business 勁
你general咁排 我咪覺得qm/royal Holloway >city /soas/St George> Goldsmith

名氣緊要啲

agger
可能我廢但真係未聽過cranfield

手頭上會accept 左reading real estate 同Southampton banking and finance 先

轉科真係細機會入到好u

Thank you 2位爸打

你讀名牌大學不過輸人格
識d oxbridge都好humble好勤力
真係成個風度岀唒嚟
你一定係成世人無野叻無朋友要刷存在感個d垃圾
慢慢靠大學名打J
Grad左翻去攞2,3萬個月

笑撚左 邊個initiate 先 串柒柒叫人做功課 撚完人話我輸風度 你呢啲人真係世撚界

叫你做下功課就起唒鋼咁
翻學叫你做功課你會唔會發牌氣啊

Sor 無assignment

不能同意更多 身邊d oxford friend冇一個禁冇manner

影衰唒成間大學
意見唔同
你用論點同論據講咪得
要踩我間U

Sor 有個人我以為你話我唔係ox幫我含
oxford巴打讀咩科?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞