[升學意見]嚴選top英國大學

1001 回覆
27 Like 12 Dislike
Engine Ugrad 想去英國讀一年full time taught master 得2nd low
可以讀邊間

唔想間U個排名低過三大同近London

得2nd low真係難d
你ugrad邊到讀?
Engine Ugrad 想去英國讀一年full time taught master 得2nd low
可以讀邊間

唔想間U個排名低過三大同近London

得2nd low真係難d
你ugrad邊到讀?

同埋認真答你 得2:2幾乎冇可能入到我個list既master 仲要高過三大
2017 cu system engineering grad
predict得2-2
英國有無大學會收呢個成績讀business school master
如果讀唔到master
想讀多個bba又應該報邊間

實有大學收既 不過唔會係名校
如果你想讀多個BBA 你試下用dse/alevel成績報

mba的話有邊d可以考慮
小弟真係0認識 求指教
CityU BBA 1st hon
英國邊間商科master口碑好/前景唔錯
唔該你
CityU BBA 1st hon
英國邊間商科master口碑好/前景唔錯
唔該你

LBS
2017 cu system engineering grad
predict得2-2
英國有無大學會收呢個成績讀business school master
如果讀唔到master
想讀多個bba又應該報邊間

小弟真係0認識 求指教

認真答你 其實唔係名校不如留返d錢好過 講緊係你連最基本Russell group 都味必入到

小弟真係0認識 求指教

認真答你 其實唔係名校不如留返d錢好過 講緊係你連最基本Russell group 都味必入到

你gpa幾多先?差幾多到2:1?

小弟真係0認識 求指教

做幾年野再報會唔會容易d入到
早知個時過uk讀書啦
香港讀完=無讀

小弟真係0認識 求指教

早知個時過uk讀書啦
香港讀完=無讀

絕對會
其實mba係for d有work experience既人

早知個時過uk讀書啦
香港讀完=無讀

絕對會

用黎識人

早知個時過uk讀書啦
香港讀完=無讀

絕對會

用黎識人

但係我啲同學 esp大陸人 個個都話讀埋master先翻去
留名

絕對會

用黎識人

但係我啲同學 esp大陸人 個個都話讀埋master先翻去

我唔知你講緊邊間啦 我淨係知lse ucl依d都要有work experience先收
推一推
幫推幫推
2017dse 黎緊想報定ucas買個保險先因為驚中文會衰左 問過agent英國啲大學但係佢又冇講邊間名氣好啲點排個啲 想讀business ucas可以點排? thanks
2017dse 黎緊想報定ucas買個保險先因為驚中文會衰左 問過agent英國啲大學但係佢又冇講邊間名氣好啲點排個啲 想讀business ucas可以點排? thanks

Agent一定推薦offer最多commission比佢地既大學
佢多數會推薦 Surrey uea Lancaster 依d

你business科唔係專業科 跟我個list就可以
你predicted grade係咩?
果陣有ww,notting,sheffield offer 冇要到 揀咗入Loughborough 真係後悔到傻咗

Agent一定推薦offer最多commission比佢地既大學
佢多數會推薦 Surrey uea Lancaster 依d

係啊佢都有講過surrey同uea
predict 345454 bafs ict

頭十應該無㗎啦

其實我對英國啲大學都唔係好熟悉 希望ucas排好啲可以入到間好啲既起碼講個名出黎都有人識 grad左返香港都易啲搵到工咁

頭十應該無㗎啦

其實我對英國啲大學都唔係好熟悉 希望ucas排好啲可以入到間好啲既起碼講個名出黎都有人識 grad左返香港都易啲搵到工咁

Sheffield? 不過我唔肯定佢收dse收得高唔高 佢alevel幾鬆手
讀完hd入英國year2難唔難?

英國冇得直升yr2架wo 就算本身係英國讀yr1 tran u都係要重讀yr1 當然間學校會話有exceptional case可以直上yr2 但我覺得就算hd爆4都應該唔得

頭十應該無㗎啦

Sheffield? 不過我唔肯定佢收dse收得高唔高 佢alevel幾鬆手

留係香港報city/poly 算la,你10年都賺唔到個學費返黎,排名又唔係高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞