[真人真事改篇]《有一種距離,是HKU和IVE仔的距離。》/《初戀2000天》3

1001 回覆
156 Like 2 Dislike
第二十一章(4)

這時,James放在桌上的電話再一次傳來的信息的聲音,好奇心的軀使下,Kay忍不住拿起來看,映入眼簾的竟是久違卻熟悉的名字:Jessie。

然而,Kay並沒有James手機的密碼,她無法看到信息的內容。

點解你同佢仲有聯絡,你明明應承過我唔會再搵佢架,淚水頓時盈滿Kay的眼眶。

過了一會兒,James終於拿着燒賣、魚蛋、撈面等一堆小食回來了,說:「外賣仔到,食啦。好彩部手機係漏咗係到姐,幾驚係跌咗呀。」James連忙拿起手機看信息。

然而,Kay卻不為所動。

「隻眼做紅咗嘅?」James把頭伸到Kay面前問道。

「無野呀,太眼訓姐,你買咗D咩呀?」Kay努力掛起笑容說道。

「唔知你想食烏冬定撈面,我兩隻都買咗,我去一去洗手間,你揀剩比我呀。」James拿起手機往洗手間的方向走去。

事實上,James站到一旁,只是為了回撥Jessie的未接來電。

「喂,我啱啱行開咗,你打比我做咩呀?」James溫柔地問道。

「我以為你比人拐走咗,唔記得咗我添。」Jessie酸溜溜地說道。

「邊會呢,我一直都有掛住你架。」

「你可唔可以⋯⋯」Jessie說到一半又猶䂊了

「可唔可以咩?」

「可唔可以即刻同佢分手?我好不安,⋯⋯你明唔明?」

「我地講好咗Present完,我就會同佢分手架嘛,乖啦。」James安撫道。

Jessie猶䂊了幾秒,還是忍不住把這句話說了出口:「咁我依家同Alan一齊,等你同Kay Present完,我再同佢分手好唔好?」

「咁又唔好。」James連忙說道,深怕Jessie真的會這樣做。

「我唔係想威脅你,但你可唔可以體諒下我?」

「好,但你要比D時間我諗下點同佢講。」

「好啦。」

「夜啦,你早D訓啦好無?」James說道。

我有乜可能訓得着⋯⋯Jessie心想。

「好啦,早抖啦,返到屋企話我知啦。」

「好啦,拜拜,啜!」James對電話親了一口,直到Jessie也掛線了,他才敢放下電話回到電腦前。
---------------------
沖個涼之後更多Part好無
依個我用過,好難睇,後尾都忍唔住拆鬼咗
唔覺唔覺寫咗兩個幾月,我都當咗你地係我嘅朋友,尤其係Keep住有留言嘅,有時出完文,仲未見到你地留言,就係到諗你地睇咗未呢
特別係夏天 勁難睇
推!
仲有冇
You are not alone

沖個涼之後更多Part好無

嘩 Kay真係以退為進嘅高手
可唔可以快啲沖完涼
想大把大把車死佢
多謝樓主 講真我人在異地
睇番個有自己影子既故事 真係開心好多
我都想
搶人男朋友仲要覺得自己好慘
就算結局jessie都係同james分咗手,我都唔想見到kay如願以償
真 係道德原則問題
我想佢一日唔知自己有錯去改一日都次次俾人中出即飛
Bitch
支持!!!
樓主沖完涼未
唔想jessie再比人hurt
樓豬 快啲出文啦
樓主等你等到眼訓
文呀!
我呢度5點喇樓主
訓先啦你
依家打!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞