太初之始,由入宿開變(二)

1001 回覆
106 Like 0 Dislike
3.笑而不語
G持
Daddy
巡視Daddy嘅業務
兩個都想揀 投晒
你選擇了「我放學無聊過來看看Daddy的公司」。

「無,我放學無聊過嚟睇睇Daddy間公區喳嘛。」你不經意的露出一個笑容,一副巡視業務的姿態。

「睇睇Daddy間公司……?」MK青年臉色發白,嘴唇不斷上下顫抖,唔通這個人就是傳說中的老板個仔?「咁……咁哩位小姐係?」MK青年望向Alma。

「唔夠明顯咩?仲問?」你突然一把搭住Alma的膊頭,將她攬到自己身旁。

「對唔住,係細嘅唔識做。」MK青年低下頭,不敢與你正視,他思索著要如何為你效勞,爭取增加一下印象分。

「Daddy話遲啲比我接手依間公司,我想低調少少,唔想引起太多人注意,你明㗎啦?」你一邊把玩著Alma的頭髮,一邊說道。

MK青年心想,果然是老細的仔,當真與眾不同,也難怪身旁的女伴也這麼氣質出眾,能將Carry得起這種女生的也不會是一般人。

你眼角餘光看到懷中的佳人看了你一眼,似是等待著你的解釋,你立即小聲的在Alma聲邊說道:「忍一忍做陣戲先,我地唔可以比人發現。」

Alma聞言靜默了片刻,僵硬的身體也漸漸變得柔軟自然起來,她半依在你身上,一同對MK青年擺出一副高高在上的姿態。

「明白明白,唔知我有冇嘢幫到你呢?」MK青年繼續對你恭敬的說道。

1.詢問有關安保來的情報
2.詢問他易七與Kimmy的行蹤
1.詢問有關安保來的情報
2.詢問他易七與Kimmy的行蹤
阿一忍左幾耐
alma
阿一一定扯撚咗
票數好近
Alma
幾時寫eve 好中意eve好q好蠢
話唔定畫咗地圖喇
live
almaaa
G持
Eve先係女一
你選擇了「詢問他易七與Kimmy的行蹤」。

「你知唔知啱啱升上皇家嗰個易七去咗邊?我有事搵佢。」你決定借這條MK青年之手找出易七的行蹤,以將Kimmy從傳銷陷阱中拯救出來。

「佢……佢好似同另外一個新同事去咗休息室傾嘢。」MK青年也不知你找易七有甚麼事,便有個句講個句的回答。

新同事?應該是指Kimmy吧?

「你知唔知佢地去休息室傾咩?」

「唔知道。」MK青年搖搖頭。

「間休息室喺邊到?」你本身想打發他走了,但你這才想起你不知道會議室怎麼去。

「呃,前面轉左再轉右。」MK青年指了指走廊前方,他只道你應該很少來公司,一時間也沒有細想為何你會唔識路。

「好,麻煩曬你,冇你嘅事了。」你拍一拍MK青年的肩膀,對他語重心長的說道:「我會考慮下比你做下一個皇家。」然後便留下呆住了的他,攬著Alma離開了。

你們拐了一個彎位向休息室進去,離開了MK青年的視線後。

「你攬夠未啊?」Alma幽幽的聲音傳入你耳邊。

「Sorry。」你知自己失禮了,有些歉意的望向Alma,發現她依舊是一副高冷的樣子,不過她耳根卻變得通紅。

Alma似是感覺到你的視線,她加快腳步的往前走,說:「我地快啲搵返Kimmy先,我要同佢講清楚,唔可以再拖了,依到啲人太……太危險。」

休息室在辦公室的深處,你們沿著通道一路走,終於來到了MK青年指向的地方。

你們在門的玻璃窺探進去,發現房間中有一張摺床在,應該是比員工休息用的,此刻房間內只有易七及Kimmy兩人,你們靠在門上,聽到他們說:

「Kimmy,你最近啲業積唔係太好喎?」

「對唔住,我會比心機㗎。」Kimmy有些懊惱的說。

「我叫你見客嗰陣著得性感少少,你有冇跟住做啊?」

「有……但係……」

「可能你唔太明白我地啲產品有啲咩好,好多新人都有依個問題,或者我同你試一試用我地公司啲用品先。」

「但係……但係……。」Kimmy明顯比這個易七食住上了。

「唔好但係啦,你都想賺多啲錢㗎嘛,只要我地一齊努力,你就好快可以回本㗎啦。」易七一邊說,一邊拿出一支裝著不明液體的瓶子及幾碌棍狀物體,「我今次同你試一下支「香格里拉高地深山樹木神油」同啲按摩器先,你都知都市人壓力大,又多腰酸背痛,我地依兩個產品就係針對依種顧客嘅,你瞓上嚟先啦。」

Kimmy躺了在床上,然後易七便開始將神油擠在手上磨擦,然後向Kimmy少布的身上摸去。

你心想,難道這個易七是想抽水嗎?無啦啦為甚麼要試用產品,而且還要是男生對女生使用,太可疑了吧。

「條友想Kimmy抽水!」Alma咬牙切齒的說道,她的想法與你一致。

你們應該怎樣做好呢?

1.繼續暗中觀察
2.放牙仔出來發出野性叫聲
3.破門而入
1.繼續暗中觀察
2.放牙仔出來發出野性叫聲
3.破門而入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞