《我的MK妹同桌》(2)

978 回覆
296 Like 4 Dislike
唔係正正因為玩實好難
係故事中先應該還返一個happy ending 比大家咩
同意,睇故都係求開心姐
同意現實往往都係sad end
應該作故仔要寫返happy end
但見到上面係咁有人講話一sad end就負皮+棄故
同要脅樓主有咩分別
希望樓主寫返自己想寫嘅嘢會好啲
雖然feel到樓主已經有少少心軟
但陣間隔硬要就讀者留言
寫衰左又比人屌就唔好
諗起墨巴啲愛情故
最多人buy最童話故事向既糖果少女

現實太殘酷
所以睇故都唔想主角咁慘
樓主 支持你按自己嘅想法寫出一個你心目中嘅結局
雖然我都唔想睇Sad end 但我更加唔想你因為觀眾想睇咩就寫咩 咁樣根本唔係一份屬於你嘅作品 如果係咁我轉彎睇選項故仲好啦
所以無論結局係點 只要你一日繼續寫 我都會追到大結局為止
加油!
樓主注意返啲字眼,今日都錯咗幾多下
你講嘅都啱啊 我都想睇Happy End 不過係覺得sad end都唔係太出奇 其實都接受到咁解啫
null
Agger
唉,你啱嘅
同意!無論結局係點 都會尊重樓主
呀詩最後應該係死左
點解
No agger
生活壓力咁大仲寫sad end 人都癲
既然MK故會唔會加甜
可能寫完回憶 再返到現在 重遇 sad變happy ending呢
一邊睇故一邊反省,人越大,越以為用錢可以取悅身邊嘅人,但忽略咗心意先係最重要
Ff駁故mode:
時間一轉
過左咁多年 呀詩之後我都拍過幾次拖
心入面都仲會想起呢個mk妹
我由中學時期嘅小毒毒 係情路上都開始變得成熟了一點
可能每個人都可以有mk嘅一面
有時仲會比人話:你唔好咁mk啦!/你咪mk囉!

呀詩對我嘅影響真係好大 當年唔係佢
可能我仲係鳩下鳩下自己永遠一個同部電腦過世
有時真係幾掛住佢 冇一個取代到佢
但可能都唔會再有機會遇到下一個佢了...

每一次放工 個人一靜落黎 遇到咩挫折 我都會諗起佢 想佢再出現係我世界入面

:喂!呀強!
一把熟悉嘅聲音將我由自己小小嘅思維空間拉返去現實

呀詩..

估唔到 人海茫茫 我地會係度重遇

:做乜咁多年都唔搵返我?
呢刻 回憶再次湧上心頭 我真係有小小想喊

:你知唔知我好掛住你?!

[故事未完]
Sor for 鳩文筆
書生都無潛水樓上你咁快走去續寫做乜
收皮啦
唔知道 一切係樓主造化
如果最後未無我真係負皮
我覺得呢個係書生嘅故,如果佢已經舖好咗文路之後係點寫嘅,我作為一個讀者唔係太適合去要求作者改變篇文嘅氣氛同結局。

同埋就算因為外在嘅因素令你覺得人哋唔好寫負面嘅嘢,我只可以話:this is life. 有啲嘢唔到你唔接受。

另外,睇文都有好多原因。你應該係想睇文調劑下心情?我聽講過一啲有趣啲嘅故,我可以介紹俾你睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞