《我的MK妹同桌》(2)

978 回覆
296 Like 4 Dislike
打足全程茄輪
總之點都要作番good end
sad end 真係棄故+負皮
唔好sad ending
真!千祈唔好sad end
再次追到live 輕輕一推
青春總係會有遺憾
有起伏就最好睇 我都唔想睇得太順利 但呢排香港咁sad 你寫到最後sad end我就棄故再屌7你
No
食屎
條電梯
試過同班fd出街 有條撚樣帶埋條女出嚟
佢兩個就係喺條電梯打茄輪
上到最頂兩個一齊仆街
「唔得咩?」我就係要有樣學樣!

我都即刻同呀詩打返個茄輪,但因為身高差嘅關係,我錫佢有啲辛苦,幾下就收咗皮。

呀詩喺我心口輕搥咗幾下,個臉紅咗小小,好鬼死可愛。

「做咩啊?!好辛苦啊?」呀詩看出我異樣。

「頭先彎低腰錫你好辛苦囉條腰。」我坦言。

「哎呀⋯⋯整親條腰咁慘啊?男人最緊要係條腰喎。」呀詩強調個「腰」字。

「我同你換位啦!」

「唔洗啦,喱度咁多人⋯⋯」我都唔係幾好意思換位。

「係囉!咁多人望住都唔怕打茄輪,怕換個位?」MK妹嘅最大特點,就係從來都唔理會別人嘅目光同埋意見,我行我素。

最後都係換咗位,搵啱個位就一路打茄輪到上頂。

上面係一個超大型shopping mall,係另一個天堂。

呀詩開始周圍行周圍睇,而我真係唔知點做好,咪學TVB啲電視劇咁陪女朋友行街囉,坐係間店入面啲位囉,然後呀詩就周圍去行去睇。

行到一間有賣手飾嘅鋪頭入面,呀詩睇啱一對手繩,我唔知間鋪叫咩名,亦無留意。而呀詩企係嗰個櫃前面一段時間,我行過去問:「睇啱啊?」

「你覺得點啊?一人一條做情侶手繩囉?」佢問道。

「好啊。」可以滿足呀詩嘅,我都會盡全力滿足。

「你睇啱邊條啊?」

呀詩指一指,係一條皮製嘅手繩,睇一睇個貴,撞鬼你囉成600蚊一條,兩條成1200蚊⋯⋯

以前1200係咩概念?係一部Nokia新手機嘅價,姐係等於買到部手機啦。

「但有啲貴囉。」呀詩扁扁嘴,依依不捨地道:「走囉。」
個故寫到我都覺得好MK添
幾mk都唔緊要,最重要happy end
我要佢兩個結婚
追到live左呀屌
睇樓主第一篇文,有一陣sad end味
唔要啊
第一篇已經寫明係sad end
150正評 加更
見佢咁捨得,我都肉赤,心都軟埋,當係好好紀念我哋今日第一日拍拖啦。

「一係我買俾你啦。」我認真地說。

「唔洗啦。」呀詩拉緊我行出鋪頭。

「你真係想要咪買囉。」

「去行下其他地方先啦,旺角大把喱啲鋪,話唔定其他鋪頭有平呢?」呀詩好識精打細算,一齊咗之後發覺佢有唔少優點。

我俾佢說服咗。

呀詩再行咗幾間之後就嗌攰嗌肚餓,然後落返去搵嘢食,又要經過嗰個長到要死嘅電梯。

一上電梯,經過先前嗰一次,我哋好有默契咁配合,而呀詩嘅接吻技巧真係唔話得,合埋眼,享受緊喱個如夢幻般唔真實嘅感覺。錫咗一輪,以後差唔多到啦,點知原來先到一半。

我哋搵咗間茶記,食完都差唔多夠鐘睇戲了。

入戲院之前,呀詩亦遵守佢嘅承諾,我體貼咁問我食咩餐好,決定好就去咗買,好鐘意喱種舒適感,偶有小緊張,小驚喜咁。

我真係覺得自己係全世界最幸福嘅男人。

暗暗亦決定如果一陣睇唔啱嘅話,就去買嗰條手繩俾佢啦!

喺中學,錢唔多,所有嘅付出都係我嘅所有,包括我嘅心。

一樣最唔值錢,但最寶貴嘅嘢。
lm
樓主
唔好強求Happy End啦 老實講有幾多中學喺埋一齊最尾可以過到世吖
Herman Yeung
唔明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞