《我的MK妹同桌》(2)

978 回覆
296 Like 4 Dislike
咀佢,宣示主權
5篇,樓主越嚟越靚仔
add speed
加速
快啦仲講
宜家出
文呢
「所以你一早知呀彥佢嘅事?」最後都係呀詩打破喱個沈默,我不禁暗斥自己廢。

「係啊。」既然佢都知,我都剩係得返坦白承認喱個選擇㗎啦。

「傻瓜!」其實由廣東話講出嚟嘅話,係有啲怪㗎,但好無奈⋯又幾好聽喎衰鬼!

「傻瓜傻瓜傻瓜!!!」呀詩柔聲地大喊。

「做咩啊?」我俾佢嘅無哩頭逗笑。

「你一早知做咩唔話我知啊?」佢嗰種扭計得嚟又帶點責備嘅腔調實在好怪雞。

「我⋯⋯」一時之間我釐清唔到自己嘅思緒,組織唔到自己想表達啲咩,唔知點講好。

「姐係⋯⋯我⋯⋯嗯⋯」我支支吾吾。

我坐係度好專心咁諗緊點樣講嘅時候,呀詩突發攬住我,而佢啲頭髮飛埋嚟打落我塊臉度。

我一個重心唔穩,差啲就連人帶呀詩仆落啲沙度,但好彩我用手頂住,先至無成個人瞓咗落去。

好唔容易整理好嘅思緒俾佢搞返亂曬⋯⋯但心頭係暖嘅。

每次我都猜唔透佢想點,佢嗰種古靈精怪嘅性格成日都俾到唔少刺激同埋驚喜俾我,同佢一齊真係唔怕悶。

「喂喂喂⋯⋯你唔係問我點解嘅咩大佬?」

「嗯!你講啦!我聽緊㗎。」我背住佢睇唔到佢嘅表情,我只係見到個天開始暗,天邊唥色開始變落嚟,側邊嘅街燈都著起上嚟,成個海灘變得好唯美。
浪漫!
バカ
新Post 50正評 加更

「我⋯」呀詩壓住我令我講嘢無咁順暢,但此時此刻嘅我好享受佢咁樣抱住我,多過諗第啲嘢。

「我唔想你唔開心啊,明知條友咁仆街,嗰陣我真係超嬲㗎,嬲條友仔無撚用,得知惡字,但其實乜都唔夠膽做;嬲條友根本唔係男人,玩弄感情不但止,仲想一腳踏兩船;嬲條友俾綠帽你戴。」

「佢講咩話鐘意你姐,佢根本唔知鐘意一個人係點!係啦喎,鐘意你會咁樣對你啦喎?對你粗粗魯魯咁,又唔識得尊重你,最尾咪又係搞上第條女,MK仔始終都係MK仔,佢充滿住MK魂啊。」

提起條友,我就越諗越嬲,真係好憎人玩弄感情,一定有報應㗎。

我份人可以玩好多嘢,但就唔會玩弄感情。因為玩弄感情真係好仆街,你遲下俾人玩返你感情,真係唔好問點解。姐係如果我見到你仆街,我唔會踩多你一腳,我只會講聲:抵死。

呀詩聽到後越攬越大力,大力到我有啲抖唔到氣。

「喂喂呀詩⋯⋯」我拍拍佢個背,佢先識得鬆手。

「呀強⋯」呀詩鬆開後,輕輕呼叫我個名。

「你呢⋯⋯之⋯之前呢⋯⋯咪問咗嗰條問題嘅?你可唔可以問多次啊?」

係昏黃嘅燈光下,啲光直接打落呀詩臉上,我可以清楚睇到呀詩嘅表情。臉上一點羞澀嘅神情都無,反倒眼神好堅定,好認真。

亦都好靚,楚楚動人,佢嘅神韻可以讓我足足望住佢數幾分鐘。

我清楚地知道,佢係想我問咩。

「你可唔可以做我女朋友啊?」我再次問道。

然後就係呀詩撲過嚟,用佢嘅嘴唇話咗個答案俾我知。

喱一吻,好用力,亦都好長。我未嚟得切感受佢第一下衝埋嚟驚喜,我見呀詩已經閉起雙眼,而我仲擘大對眼望住佢,睇得出佢好是享受,我亦都試著慢慢閉起雙眼,感受呀詩帶領我接吻。
唔好啊
舊讀者留名
唔會爛尾
今次會寫曬佢
希望大家會鐘意個故
補習社個故我個人覺得埋尾埋得唔好(最近睇返)
所以我想今次個尾收得好好睇睇
盡力而為
建議大家一係深夜追文一係朝早睇文
我盡量試下
有時打一篇都會用上半個鐘-一個鐘到會燒腦
Lm

唔會爛尾呢句嘢喺樓主口中講出嚟好似冇乜說服力
應承我happy ending
呢仲感情真係好正
都要補番其他故呀
專注呢個故先啦Ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞