《我的MK妹同桌》(2)

978 回覆
296 Like 4 Dislike
pushjh
Push!
Push
睇黎子晴鍾意左主角
尷尬姐
會唔會厹Ken散播謠言,話強哥變心,然後有機可乘?
點會
「做咩咁留意我啊?鍾意我啊?!」

話就話無可能啫,唔怕呀詩吃醋咩
中學生特別識玩
特別識玩命?
係呀
「扮咩姐你?」子晴擺到明係明知故問。

「你知蕃薯仔對你點㗎。」可能我一嚟太咄咄逼人,得到嘅回應係佢兇我⋯⋯

「關你咩事姐!」

「Sor,Sor。」我連忙道歉,好似過火咗,然後我再補充返:「唔好嬲住先,我都係擔心蕃薯仔姐。」

見到子晴突然咁認真,我有啲怯。

「佢真係成舊蕃薯嚟㗎!」子晴輕輕力搥咗張枱一下。

我諗,蕃薯仔有機啦!

我止不住笑意地道:「係啊,佢真係成舊蕃薯咁啊,有名你叫。」

子晴彷佛壓抑自己咁,又將份感情藏起來。

「佢點蕃薯法啊?」當我想再問落去嘅時候,已經趕唔切了。

「無嘢啦!」顯然佢哋兩個之間仲有好多嘢我係唔清楚,甚至可能當時人都唔清楚呢⋯⋯

我都係抱住食花生嘅態度,隔岸觀火。

放心啦蕃薯仔,成個學期流流長,我實會幫你打探到啲咩嘅。

果不其然!好快俾我打探到一個重要嘅消息。

「喂!蕃薯仔!」一返到學校,我就即刻搵佢。

「做咩啊?」無啲精神嘅佢,好似一具屍體咁返學。

學校逢一三五都要企操場早會,成日要聽埋啲無撚聊聊嘅早會,我都唔明,講咪講囉,我哋又要企係度日曬但無雨淋咁,想點姐?邊撚個發明㗎?

「子晴佢就嚟生日啦喎!月尾!」

「係啊,我知啊⋯⋯」我恍然大悟,係喎,蕃薯仔有咩可能唔知。

我琴日加子晴Facebook嘅時候先留意到佢生日。

「哦⋯咁⋯」我柒到應一應,唔知講咩好,個腦光速咁轉緊。

「咁你做咩唔搞大佢幫佢慶祝下姐?」我靈機一轉。

「下?我都唔識喎⋯⋯」唉,我有啲明點解子晴會咁谷鬼氣了。
樓豬加油~~"~~"
一齊呷囉!咩啊?
你哋就嚟FF到可以寫故了
我的MK妹同桌(FF)
好正一次過咁多文 辛苦哂樓豬
其實呀詩仲有冇食煙
私底下咯
好似近排都冇聽樓主講過有食煙 以為戒左咁犀利
我估佢戒緊
Im
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞