《我的MK妹同桌》(2)

978 回覆
296 Like 4 Dislike
唉,但係人生就係咁
好有Feel 雖然唔留戀中學段感情 但睇中學野真係好正
仆你個街無粗體到添柒咗
多謝你巴打
咁要睇落去啦
Feel到好似少咗人睇咁
但我又明嘅唔想sad
冇呀,一直有追㗎
又Live 屌早知唔追住
子晴就好似救命鐘咁,喺我需要嘅時候出現,彷如天使般的存在。

我將喱幾日嘅苦同曬佢講,而令我覺得最難得嘅係,子晴好認真咁聽曬我講嘅嘢,開解下我咁。

「乜你成個女人咁㗎。」其實調咗位唔係好耐,講嘅嘢唔係多,但因為嗰堂作文堂,已經發展到可以串嚟串去嘅地步。

「可以控制到我就唔洗咁難受啦。」其實我對子晴一啲感覺都無,只係我可能係其他人眼中係一個咁濫嘅人掛?我想。

「我自己覺得全部都係你自己諗多咗姐,好似你成個世界得佢咁,你自己要知道你係對自己無信心定係對喱段感情無信心。」

日後,子晴同埋呀詩都成為我重要嘅女仔。

我哋講咗好多事,而從子晴口中所聽到嘅,喺有用好多,好多女仔嘅想法,同埋感情觀,講完一輪個心好似前所未有地舒暢。

一路以嚟,將我禁錮嘅人,原來係我自己。

自此以後,我同子晴天南地北咁傾,但自己清楚明瞭,我對子晴嘅感覺,好似朋友般坦誠;而呀詩係我心中,可以隨時地牽起巨浪。

有啲人注定做唔成情侶;有啲人會令你莫名其妙地愛上。

「咁你同蕃薯仔呢?」其實我想問好耐,但我一路都唔敢問。

喺我同子晴熟絡一排後,子晴嗰日心情幾靚,我先提起勇氣問佢。

間唔時小息蕃薯仔都會用唔同藉口過嚟搵子晴,我亦都好識做咁行開一二邊。

「咩啊?」子晴臉上出奇地泛起紅暈。
今晚無乜點停過嘅加速都淨係出得嗰4篇
想推進下個劇情都推得唔係幾郁
但又唔想為推而推想寫得多細膩少少
天啊!!好矛盾
好正啊
細膩啲好 keep返今日個速
慢慢啦 質素最緊要
呢幾章好好睇 覺得劇情開始返黎
好睇
好睇
加油
紅暈?係鐘意定係緋聞?
好撚好睇
推啊!我有睇嫁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞