羽絨/風褸/旅行用品討論[16](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我保持開放態度,多一間做hiking boot 都好,explore 下有重有乜改進, 佢好得意用event 呢隻野,市面上好少用了,曾幾何時有力同gore tex 鬥, 都有廠用搞搞下,得返好小廠用,聽講又係gore D 覇權野唔比人用其他野, ,不過$1980 呢口價就高左小小始終都係arm arm 入呢個field狼左D 咁
我呢個gear 撚真係一D fashion sense 都無
LLBean啲fleece得唔得?
相認

A唔好講其他,AKU出名價廉物美,唔計外觀,hoka已經唔使鬥

我嘅定位都係萬能鞋,所以我收晒貨
印象中睇數據Event透氣度高過gore-tex 3成,但代價係耐用度下降,因應香港情況,我寧願透氣度高啲喇
LLbean 做左好耐outdoor 野,有唔少classic 野,舊時佢大部份fleece 都用polartec 幾抵著,近年用自己料, 價唔sale 又唔係多吸引,但睇人講D,野唔差,質地唔錯既但唔係backpacking 用因為佢唔控制weight,arm 款有sale 屌得過既, 我覺得佢多左D knock off 款有D 直頭照抄pata ,唔係sale 又唔係特別平咁, 同埋唔知點解日本仔咁撚like 屌成日向日劇見到
香港嚟講Solomon一般行山都夠做嘅
但長途/外國行山 我開工用開Lasportiva 越著越舒服
第一對蝕晒又買返佢 保護性夠 GoreTex防水Vibram黃金大底防跣 開心使用中
無錯 event breathability 係好D 不過可能係好多年前既事,event 賣左後好似無乜投資新野,而gore 又係咁出新update,此消彼長我諗而家佢地差唔多了,幾可惜。
著開邊對 lasportiva, 香港好少款
係呀 我就係講緊jp個網買唔到
Boulder X Mid GTX
Carousell原來賣緊過5K
Gear撚表示條野好撚柒
*件
唔識欣賞 +1
買左對scarpa kinesis pro gtx, 覺得個樣都唔錯
同埋比想像中好着, 係第一次着硬左啲
平時會當普通boot咁着埋出街
diemme

以前on sale時好抵入,宜家貴咗唔少。
d乜inn物inn都好撚鬼下
潮流嘅嘢真係無得睇值唔值,但問心就算買咗返嚟,呢口價我唔會攞嚟跑山囉,下次見到實物睇下咩傢伙先,講到咁神
嗰條帶(個袋?)係做乜鳩?型到好撚尷尬喎。。。
我就係見新品牌但唔係玩newcomer pricing policy,又嘢嘢大個hoka喺d鞋度,但又好似好高人氣,先撩起我個好奇心,不過到宜家都未有機會摸到實體。
其實佢個Design 係 可以將件褸整成斜咩袋咁
比你斜咩
咁佢都寫明Urban Exploration TNF 幫佢分左我會講呢d 係掛 outdoor 品牌既純fashion 衫 , fashion 衫既價唔judge la

佢斜咩 件褸 比屌屌fing 條野更有喜感
利申 : 唔識fashion
佢斜咩 係for 你著到熱 要除
但又無拎袋 又唔想手拎用
我覺得係好好既design 但條野如果可以收埋就更好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞