羽絨/風褸/旅行用品討論[16](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我支持你
冇錢不了
唔係好貴啫
失業丁丁表示要量入為出
咁冇辦法啦
賣禁d gear 啦巴打
熱到仆街喎

我R1都出哂汁 仲R2
新界低兩度加上自己有啲怕凍
香港怕熱好慘,一年熱足300日,怕凍啲gear先可以着上身
R1 今日都出汗?我如果只著delta LT出去一定唔夠
不過今日著Atom LT係會熱
咁我著PHASE AR既
短TEE就頂唔住
r1+BASELAYER 下身短褲 搭車D人當我鬼咁
所以一直話base layer 最重要,你仲要上到AR, 唔怪得你熱
不過香港我真係唔會著AR系layer, 因為懶,一定係t shirt做底,仲要係nb/ UA/ Nike dri fit 好簿做gym/ 運動個隻,一放工除件外套就做到gym
自從買完件R1 日日都係咁出街
所以見我成日話熱
有機會買返件SL/有冇其他推介
唔使買啦R1好野黎,如果我冇delta LT都想買番件
你著件冇咁暖的base咪岩岩好
入嚟學嘢
有冇人會 softshell 加羽絨咁著㗎
本身有件 softshell
諗緊買過件 3合1 好定係買件冇帽羽絨好
不了,全部都有使用痕跡,唔值錢
其實冇問題,畢竟香港唔太用到hard shell,而且打理又煩啲
咁就好了
咁要搵件暖啲嘅羽絨先得

又遇到件筍野
唔好介意,一直唔知在戶外撚角度hoka叻在乜嘢,我自己睇樣真係唔覺靚,唔明點解無端端咁受落,願聞其詳。
Hoka 突然冒起 應該唔係sell hiking 佢得一對speedgoat trailing shoes 叫行得下山 ,佢冒起係跑步撚推先 講中底c 服 ,我想試但接受唔到個樣
樓上講炒個隻應該係jp 個隻 樣係好d 但真係好大對 ,接返dad shoes 潮流掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞