羽絨/風褸/旅行用品討論[16](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

呢兩日嘅天氣,Atom LT 都覺得熱

600 fill, goretex. 件野重880g. 以goretex 料黎講, 佢連埋羽絨先880g. 即係d 羽絨量唔多. 600 fill 亦更加唔會係好暖既野黎.

睇價錢啦, 件野幾錢? 你當佢普通防水樓着, 有d 咁多保暖咁. 唔好預佢黎去d 凍既地方就ok.
小弟黎緊去冰島大約零度至負2度,想問著件arcteryx zeta sl 風褸,加件U記薄羽絨同heattech 夠唔夠頂 thanks
呢兩件係邊一款?
mammut seon hs coat
https://northernisland2.blog.ss-blog.jp/2019-10-26
750fp down
dry tech 防水料

夠唔夠暖,但google 官網無呢件
你香港7度個陣係點着法?
冇睇錯的話
Atom LT Hoody
Alpha AR Triton
LEAF幾錢師兄
夠啦,底衫要ultra 再加頸巾手套
唔夠咪袋埋暖包
Mammut有啲款係亞洲版,要去日本官網先有show出嚟
借一借位
750 fill grey goose down
全新s碼$1650, 有冇巴打有興趣?
https://arcteryx.com/us/en/shop/mens/thorium-ar-hoody
正解
推一推
著過一次咁大把 返到公司仲要即除左佢
去永安望一望.

Atom LT hoody 肯定唔夠暖.
請教巴打,Leaf版atom lt同普通版atom lt有咩分別?
用色
side panel嘅料
鳥骨刻意做成唔反光

但最近見佢web site講d料(改咗)個名好重蝗味,自己去研究下。
LI PENG High Air Perm Nylon Ripstop
李鵬
aeon之前做7折,宜家唔清楚
想知香港邊到可以買到 -5度嘅全套裝

利申:月中去瑞典 around -5度, 想exchange完去睇埋極光係咪要跟-15度個list 執?
照緊負15度個list 執啦.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞