羽絨/風褸/旅行用品討論[16](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我呢個gear撚兩件都有可以答你:
Proton LT仲熱過Atom LT, 佢衫件料硬淨d比較防風
Gamma LT防風,料硬淨,但較重同hoody頂帽較大
10幾廿度冇可能著Atom LT, 我之前都講左著Atom SL都會熱
等下啦巴打,實有機會
Fission sv 著s 碼, Sawyer Coat 應該著咩碼?
呢個天氣 100wt fleece 一件 乜都夠 再壯d 一件 wind jacket 夠做
依家做緊249 摸上手其實啲料真係唔差
我就不了,gear撚表示已有哂atom SL, LT, AR
我係18年9月嗰排咁啱撞正佢優惠同埋第一日出條code
我atom同你一樣
本身beta有LT同AR
跟住上年見到BETA SV 75折就執多件
呢度好多gear撚
atom sl既話感覺兩頭唔到岸
一件風褸都可以代替
Arm arm 又見到 u 記春裝出經典 anorak jacket
不錯 u 記真係din
係一件light fleece都可以取代但我就係鐘意佢輕飄飄得黎又透氣又有Loft, 我件Nike windrunner 係差幾皮
裝備撚正確態度
呢個post傾開嘅有邊個唔係gear撚
近排我又敗家左件pata better sweater 試下,明明已經有kyanite 同 Delta LT
咁我唔算係了
我買呢種衫都睇下會唔會撞左用途 又盡量買多d情況啱用既 唔會咩款都買下
巴打有咩gear
得atom ar lt gamma lt 呢3件
未買hard shell 仲睇緊邊件 等有特價再買
本身有年montbell raindancer,但又心思思想買beta ar貪佢有pitzip同個色靚
溫提巴打香港唔使用到hardshell
甚至去到旅行如果係普通City/ sub urban travelling 都唔需要
知道呀
諗住買黎去落雪地方旅行著
想買gamma lt 邊到買最平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞